fbpx

Útmutató a menhelyi örökbefogadás népszerűsítéséhez

0

„Fogadj örökbe!” címmel megjelent a NÉBIH új, ingyenes kiadványa, amely a kutyák örökbefogadásához nyújt átfogó segítséget a felelősen gondolkodó gazdák számára. A kötet ingyenesen letölthető a Szabad a gazdi kampány oldaláról, állatmenhelyek és gyepmesteri telepek pedig nyomtatott formában is igényelhetik.

A NÉBIH Szabad a gazdi programjának legújabb elemét Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár mutatta be a pécsi Misina Természet-és Állatvédő Egyesület menhelyén. Az eseményen az agrártárca államtitkára hangsúlyozta, hogy a bemutatott kötet egy átfogó és évek óta tartó kormányzati programba illeszkedik bele, melynek fókuszában a felelős állattartás elterjesztése és erősítése szerepel. Mindemellett kiemelt célunk, hogy a felelős állattartók inkább az örökbefogadás mellett döntsenek, hiszen rengetek kutya vár gazdára a menhelyeken, vagy gyepmesteri telepeken.

Hazai állattartási kultúránk fejlesztésének egyik fontos láncszeme lehet, ha a kóbor állatok helyzetén javítunk, és egyre több állatkedvelő ember dönt az örökbefogadás mellett. A NÉBIH új kiadványa az örökbefogadás folyamatán kalauzolja végig a jövőbeli kutyatartókat, annak szellemében, hogy a felelős gazdává válás megtanulható.

Fogadj örökbe! hasznos, gyakorlati tanácsokat nyújt azoknak a gazdiknak, akik úgy döntenek, otthont és szeretetet biztosítanak egy árva állatnak. A kötet már a kezdeti lépéseket is részletesen leírja, például, hogy milyen szempontok mérlegelésével választhatunk magunk mellé ideális négylábú társat, olyat, akinek az igényeit valóban ki tudjuk szolgálni. Az útmutatóban szó esik többek között a kutya örökbefogadásának jogi feltételeiről, a tartási költségekről, de gyakorlati tanácsokat is ad az összeszokás megkönnyítésére.

A kötet ingyenesen letölthető a NÉBIH Szabad a gazdi programjának weboldaláról. Emellett állatmenhelyek és gyepmesteri telepek nyomtatott formában is igényelhetik a hivataltól.

A Szabad a gazdi programról

A felelős állattartást népszerűsítő Szabad a gazdi program az Agrárminisztérium és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal szemléletformáló kampánya. Fő célja, hogy arra ösztönözze a leendő gazdikat: vásárlás helyett örökbefogadással és ivartalanítással gondoskodjanak kedvencükről. A program hasznos tanácsokat, érdekességeket oszt meg az érdeklődőkkel közösségi oldalán, például népszerű kvízjátékok formájában, és saját rendezvényeket is szervez. Országos kiállításokon a hivatal munkatársai játékos formában végzik az ismeretterjesztést. A kampány állandó „résztvevője” az évente megrendezett Belvárosi Kutyafesztiválnak is.

Forrás: AM Sajtóiroda 

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*