fbpx

Ön személy szerint támogatná-e a CIC működését 1 euróval, avagy sem?

0

Tisztelt Vadásztárs!

Az OMVK országos küldöttjeként Önt is képviselem a legfőbb döntéshozatali testületben, az országos küldöttközgyűlésen. Azáltal, hogy bizonyos kérdésekben
szavazok, az Ön sorsáról is döntök. A soron következő, május 3-i kamarai összejövetelen szintén több témában kell majd voksolni, melyek közül az egyikben mindenképpen számítok a segítségére, hogy nyugodt lelkiismerettel dönthessek, s azok véleményét tudjam „tolmácsolni” a szavazásnál, akiket képviselek.

Sorry, there are no polls available at the moment.

A Nemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács (CIC) megkereste az OMVK-t azzal, hogy a nemzetközi szinten is erős természetvédelmi lobbi elleni fellépés hatékonyabbá tétele érdekében pénzt kérjen, ugyanis a CIC megfelelő anyagi fedezet, azaz a szükséges források hiányában ezt a munkát nem tudja kellő eredményességgel ellátni. Tehát röviden: képtelen képviselni a vadászok érdekeit.
Ezért meghirdette az „1 eurót minden vadásztól” kampányt, ami konkrétan azt jelentené, hogy az Országos Magyar Vadászkamara minden tagja – vagyis az összes magyar vadász – után megfizetné ezt az összeget a nemzetközi szervezetnek. Külön-külön az egy euró nem sok, ám ha kiszámítjuk, az OMVK költségvetését 20,88 millió forinttal terheli/terhelné meg ez a céltámogatás.

Persze, a kamara arra hivatkozik, hogy fontosak a nemzetközi kapcsolatok, s ennek a közel 21 millió forint az ára az érdekképviseleti tevékenység során „megtérül”.

A vadásztársaimmal zajló beszélgetések során eltérő vélemények ütköztek ezzel kapcsolatban, így szeretnék egyértelműen és tisztán látni a felelősségteljes voks előtt: kérdezem tehát, hogy Ön személy szerint támogatná-e a CIC működését 1 euróval, avagy sem? Mivel ez mind a 65 ezer vadászt érinti, ezért úgy gondolom, hogy ne csupán kétszáz küldött döntsön róla (akiknek a többsége egyetlen vadásztársat sem fog erről megkérdezni)!

Kérem, segítse véleményével a döntéshozatalt, és szavazzon, hogy tényleg a magyar vadászok hozzáállását képviselhessem a szavazás során!

Pechtol Szabolcs

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*