fbpx

Megint medve!

1

Egy hete a Heves megyei Szilvásvárad határában, előtte pár nappal pedig a közeli, öt kilométerre lévő Nagyvisnyó környéken láttak barnamedvét. A helyiek szerint többen is észlelték a vadat, és úgy tudják, lábnyomot is rögzítettek a természetvédelmi szakemberek, s fölfedezték a ragadozó ürülékét is – írja a heol.hu. A hírportál szerint Csőgér Bálintnak, Nagyvisnyó polgármesterének arról számoltak be a településen lakók, hogy a temetőkerítés mellett látták szaladni a medvét, a Bükk irányába.

Gombkötő Péter a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság (BNPI) zoológiai szakreferense elmondta, a medvék téli nyugalmi időszakát követően, március végétől több, medvével kapcsolatos lakossági riasztást kaptak a Sajó-völgy, illetve a Heves-Borsodi-dombság területéről.

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság Természetvédelmi Őrszolgálata gyűjti ezen előfordulási adatokat, és a kapcsolódó információkat. A Bükk területéről 2008-tól folyamatosan vannak dokumentált észlelések. A napokban felbukkant ragadozó nemére és korára vonatkozóan egyelőre nincsenek információk.

 

Megosztás

A szerzőről

1 hozzászólás

  1. Dudás Mihály be

    Saját és családtagjaim testi épségének megóvása érdekében nem tervezek arra a környékre kirándulást, illetve túrázást addig, mig az illetékesek nem garantálják a medvetámadás-mentességet !

Reagálj

*