fbpx

Elöltöltő Fegyveres Európa Bajnokság Sarlóspusztán

0

Él Európa közepén egy kis nemzet, gazdag történelemmel, erős tradíciókkal, keserédes dalokkal és nagy, vendégszerető szívvel. E nemzet újra és újra képes olyat tenni, ami ámulatba ejti a világot. Ez történt 2019. augusztus 10-17. között Sarlóspusztán, ahol Elöltöltő Fegyveres Európa Bajnokságot szerveztünk. 19 országból 280 lövész érkezett, hogy vendégszeretetünket élvezve összemérjék tudásukat e régimódi fegyverek használatában.

A dr. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter és dr. Kovács Zoltán kormánybiztos fővédnöksége alatt zajló esemény nem volt előzmények nélküli: 2016-ban világbajnokságot rendeztünk. Akkor a résztvevő nemzetek úgy távoztak tőlünk, hogy az volt a nemzetközi elöltöltő fegyveres sportlövész szövetség történetének legjobb bajnoksága. Ezúttal sikerült ezt is túlszárnyalni, számos versenyző nyilatkozott úgy, hogy az idei szervezéssel egy új standard, egy új minőség született a sportág történetében.

Ugyanakkor nem csak szervezői, hanem versenyzői oldalról is büszkék lehetünk helytállásunkra: egyéni versenyzőink közül Kapócs István és Mészáros Gyula aranyérmet, Tar Mihály és Nagy György ezüstérmet, míg Dobos Tamás és e sorok írója bronzérmet nyert. Csapatban Frontiersmen versenyszámban Európa-bajnokok lett a Kapócs István/Szabó Árpád/Nagy György alkotta trió, Kossuth versenyszámban pedig bronzéremmel gazdagodtunk Nyitrai József, Németh Balázs és Mészáros Gyula jóvoltából.

Ezúton is köszönjük támogatóinknak, az elöltöltő fegyvereket gyártó olasz Davide Pedersoli fegyvergyárnak, valamint a svájci feketelőpor gyártó, a Swiss Powder nagylelkű hozzájárulását az esemény sikeréhez.

Forrás: Németh Balázs

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*