fbpx

Programajánló

0

Az Ipoly Erdő Zrt. szeptember elejétől kínál számos izgalmas programot a családoknak, baráti társaságoknak, túrázóknak, kirándulóknak.

Szeptember 8-án a Diósjenői Erdei Szabadidőparkban Erdőkóstoló Nap várja az izgalmas ízekre kíváncsi kirándulókat. A helyi termékek piacán a térség kézműves termékeivel ismerkedhetnek az ínyencek, aki a gombákról szeretne többet tudni, szervezett kiránduláson bővítheti tudását. A mozgalmas programokat a kisebbek a Manóműhely CsiGabi kalandjai mesejátékán pihenhetik ki. A hagyományos erdei piac kínálatát színesíti az Európa bajnok fagylaltokkal büszkélkedhető rétsági Fazekas Cukrászda kínálata.

Az őszi erdő egyik legjellegzetesebb hangját csíphetik el az érdeklődők az Észak-Börzsönyben szeptember két hétvégéjén. Az ősz egyik legnépszerűbb programja, a szarvasbőgés hallgató vonatozás a Börzsöny erdeiben. Szeptember 14-én és 21-én a Kemencei Erdei Múzeumvasúton élvezhetik az érdeklődők ezt a páratlan eseményt. Ám idén bővül a program, hogy ne korgó gyomorral szálljanak vonatra a látogatók, a Kőrózsa Panzióban egy ízletes vacsora is kiegészítheti az esti vonatozást.  Az Ipoly Erdő Zrt. és a KBK Egyesület szervezésében mindkét nap 2-2 vonat indul a szervezett túrára, ahol az erdészet szakemberei tartanak előadást a szarvasok nászáról.

A Katalinpusztai Kirándulóközpont egész évben nyitva áll a kirándulók előtt, ám szeptember végén picit segítenek visszarázódni a kisdiákoknak az iskolaidőszakra. Hiszen a tudást nem csupán az iskolapadban szívhatják magukba. Kollégáink izgalmas vezetett túrán kalauzolják az érdeklődő csoportokat a kirándulóközpont tanösvényein.

A szarvasbőgés időszaka után, október végén az Ipoly Erdő Zrt. ismét megrendezi a hagyományos trófeaszemléit. Az erdőgazdaság szakemberei ebben az esztendőben is két alkalommal számolnak be az elért eredményekről, a térségek vadgazdálkodóit is meginvitálva az eseményekre.

Idén, október 19-én már tizennegyedik alkalommal mutatják be Katalinpusztán, a Délnyugat-Cserháti Trófeaszemlén a térség vadászatra jogosult társaságai a szezon büszkeségeit, trófeáikat.

A tavalyi sikeres esemény után a II. Kelet-Cserháti Trófeaszemlén is bemutatkozhatnak a régió vadászatra jogosultjai, gím és dámbikák trófeáit elvonultatva.  ismét Mátraverebély-Szentkút ad otthont 2019.  október 26-án.

A saját szervezésű proprogramjaink mellett találkozhat velünk az ország számos pontján, többek között a szeptember második hétvégéjén szervezett Természetjáró Fesztiválon, ahol vezetett túrák alkalmával kalauzolják a kirándulókat az erdészet kollégái. Szeptember 7-én a Pákozd-Sukorói Arborétumban az Országos Vadásznap és Vadgasztronómiai Fesztiválon méri össze tudását csapatunk a vadételek elkészítésében. Majd szeptember 20 – 21-én az Erdővarázs Családi Nap alkalmával készülünk izgalmas feladatokkal, érdekességekkel. Októberben az Erdők Hete országos programsorozathoz az Ipoly Erdő Zrt. több erdészete is csatlakozik tematikus programokkal.

Programjainkról bővebb, részletes információ a www.ipolyerdo.hu/esemenyek menüpont alatt található.

A tematikus programok mellett egész évben remek kikapcsolódási lehetőséget találnak kirándulóközpontjainkban, kisvasútjainkon, kilátóinknál, vadasparkunkban.

Mindezekről az ipolyerdo.hu oldalon, a Turisztikai szolgáltatás menüpontban olvasható bővebben, plusz friss információkat az Ipoly Erdő Zrt. hivatalos Facebook oldalán is található.

Forrás: Ipoly Erdő Zrt.

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*