fbpx

Megnyílt a felújított Alirét vadászház

0

Újra várja a vendégeket Somogy megye északi részén az Alirét vadászház. A SEFAG Zrt. tulajdonában lévő, minden igény kielégítő létesítmény meghatározó szerepet játszik a környék erdei turizmusában.

A Somogy megye állami tulajdonú erdőterületeit üzemeltető SEFAG Zrt. szálláshelyek hálózatát tartja fenn megyeszerte. A háromcsillagos erdei szállodától az önellátással működő vadászlakig mindenki megtalálhatja ezek között az igényeihez legjobban illő szolgáltatást. Az elmúlt évtizedben a vállalat 2,5 milliárd forintot költött a turisztikai infrastruktúra fejlesztésére, ebből jelentős részt tett ki a szálláshelyek felújítása és modernizálása.

A legújabb beruházás a frissen átadott Alirét vadászház, ami a Balaton közelében fekvő észak-somogyi régió erdei turizmusában meghatározó szerepet játszik. A Ságvár és Balatonendréd között, festői környezetben, egy kis tó partján álló ingatlant 130 millió forintnyi saját forrásból újította fel a SEFAG Zrt. A korszerű épületgépészettel, villamos berendezésekkel, burkolatokkal, és szigeteléssel ellátott, főzőkonyhával rendelkezős, részben akadálymentesített épületben 12 ember szállhat meg kényelmesen. Stílusosan cserépkályhát és az erdei környezethez illő berendezést kapott a vadászoknak és erdőjáró turistáknak egyaránt ideális vendégház.

Az erdei szálláshelyek fejlesztése illeszkedik a kínálat bővítésére törekvő nemzeti turisztikai célkitűzésekhez. A somogyi erdővidék változatos lehetőséget kínál a kikapcsolódásra a hagyományos bakancsos túráktól a lovas és kerékpáros kirándulásokig és a családi ismeretterjesztő programokig. A megfelelő minőségű szálláskínálatnak köszönhetően egyre többen választják a pihenésnek ezt a belföldi és természetközeli módját – méghozzá nem csak nyáron.

Aliret Vadaszhaz 1, foto SEFAG Zrt

Aliret Vadaszhaz 3, foto SEFAG Zrt

Aliret Vadaszhaz 2, foto SEFAG Zrt

Megosztás

Szóljon hozzá! (A személyeskedő sértegetéseket és trágárságokat töröljük!)

*