fbpx

Megnyílt a felújított Alirét vadászház

0

Újra várja a vendégeket Somogy megye északi részén az Alirét vadászház. A SEFAG Zrt. tulajdonában lévő, minden igény kielégítő létesítmény meghatározó szerepet játszik a környék erdei turizmusában.

A Somogy megye állami tulajdonú erdőterületeit üzemeltető SEFAG Zrt. szálláshelyek hálózatát tartja fenn megyeszerte. A háromcsillagos erdei szállodától az önellátással működő vadászlakig mindenki megtalálhatja ezek között az igényeihez legjobban illő szolgáltatást. Az elmúlt évtizedben a vállalat 2,5 milliárd forintot költött a turisztikai infrastruktúra fejlesztésére, ebből jelentős részt tett ki a szálláshelyek felújítása és modernizálása.

A legújabb beruházás a frissen átadott Alirét vadászház, ami a Balaton közelében fekvő észak-somogyi régió erdei turizmusában meghatározó szerepet játszik. A Ságvár és Balatonendréd között, festői környezetben, egy kis tó partján álló ingatlant 130 millió forintnyi saját forrásból újította fel a SEFAG Zrt. A korszerű épületgépészettel, villamos berendezésekkel, burkolatokkal, és szigeteléssel ellátott, főzőkonyhával rendelkezős, részben akadálymentesített épületben 12 ember szállhat meg kényelmesen. Stílusosan cserépkályhát és az erdei környezethez illő berendezést kapott a vadászoknak és erdőjáró turistáknak egyaránt ideális vendégház.

Az erdei szálláshelyek fejlesztése illeszkedik a kínálat bővítésére törekvő nemzeti turisztikai célkitűzésekhez. A somogyi erdővidék változatos lehetőséget kínál a kikapcsolódásra a hagyományos bakancsos túráktól a lovas és kerékpáros kirándulásokig és a családi ismeretterjesztő programokig. A megfelelő minőségű szálláskínálatnak köszönhetően egyre többen választják a pihenésnek ezt a belföldi és természetközeli módját – méghozzá nem csak nyáron.

Aliret Vadaszhaz 1, foto SEFAG Zrt

Aliret Vadaszhaz 3, foto SEFAG Zrt

Aliret Vadaszhaz 2, foto SEFAG Zrt

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*