fbpx

A jövő nemzedéke

0

A Magyar VADÁSZLAP-nál nagyon fontosnak tartjuk az óvodás, iskolás gyerekek megszólítását. Hiszen a jövő, és így a vadászat, természet szeretetének a jövője is az ő kezükben van. Ez egyfajta küldetés is a számunkra, hogy minél több intézményben megforduljunk, Budapesten és vidéken egyaránt, öregbítve az erdőjárás (és a puskaforgatás) jó hírét. Ha az előadás végén azzal a gondolattal távoznak a kis nebulók, hogy a zöldkalaposok bizony nem is olyan rossz emberek, hiszen annak ellenére, hogy puskával járják a határt, védik és gondozzák is a vadat, már elértük a célunkat. A sok mosolygó és érdeklődő arc láttán pedig mi újult erővel vetjük bele magunkat a lapkészítés körüli szorgos munkába.

Az elmúlt pár napban két óvodába is ellátogattunk. Március 2-án, a budapesti, II. kerületi, Labanc utcai intézményben tartottunk egy látványos bemutatót a vadászat vadgazdálkodási és természetvédelmi jelentőségéről. Az előadás fő témáját a védett és vadászható fajok megismertetése jelentette, melyhez a különböző csalsípok és bőgőkürt hangját is segítségül hívtuk.

A második programnak, március 4-én, a pázmándi Pitypang Óvoda és Bölcsőde adott otthont. A tavalyi tanévben kezdődő jó kapcsolatnak köszönhetően már több alkalommal mesélhettünk az odajáró kicsiknek az erdő-mező lakóiról, mostani látogatásunknak apropóját azonban a Vadvédelem Világnap képezte. Ezért többek között szó esett az ártéri vadmentő dombokról, a kaszálás és mezőgazdasági munkák veszélyeiről, a vad-gépjármű ütközések megelőzéséről, a vadetetés fontosságáról és a ragadozók létszámának szabályozásáról.




Bori Bianka

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*