fbpx

Áprilisi lapajánló

0

Ránk köszöntött a Szelek hava és sajnos semmi jó hírt nem hozott ez a hónap. A teljes lapszámot az őzbak kérdésének akartuk szentelni, de számításainkat keresztbe húzta a vírus. Világjárványba torkollt a COVID-19, ez pedig a vadgazdálkodáson is érezteti hatását. A külföldi vendégvadászok vagy a saját országukban rekedtek, vagy – érthetően – nem mernek hosszabb útra vállalkozni. Ezt a kérdést jártuk körbe Bajdik Péterrel, az OMVK főtitkárával, Pintér Miklóssal, az EliteHunting Vadászatszervező Iroda tulajdonosával, de megkérdeztük Meggyesi József vadászmestert és Vinnai Attila hivatásos vadászt is. De nem ez az egyetlen veszély, ami az ágazatot sújtja, hiszen

„délről az aranysakál, északról a farkas, keletről a sertéspestis, nyugatról a koronavírus fenyeget”

– írja Pechtol Szabolcs.

Persze ne aggódjon a hű olvasó, rengeteg érdekességgel és újdonsággal készültünk az bakvadászat szerelmeseinek is! Leginkább a bakkal gazdálkodók sínylették meg a válságot, amit a vírus okoz, ezért Szél István az élőhelyfejlesztés lehetőségeit járta körbe, amely a kieső bevételek apróvaddal való tompítása miatt igen fontos.

Örök vita tárgya, hogy vajon becsülhető-e egy bak képessége az első agancs alapján. Papp István publicisztikája járja körbe a témát olyan érdekességekkel, mint a 390 grammos első agancsú bak.

Akit a fegyverrovat vonz, szintén nem csalódik. Tőtős Lehel a lapos röppálya „istenítésének” mítoszát szedi szét, Simon Szabolcs pedig ezúttal egy ritkasággal készült: a 6,5 milliméteres Creedmore lőszerrel.

Ha a kényszerűségből otthon töltött idővel nem tud mit kezdeni, de van még némi szarvas a mélyhűtőben, akkor Németh Krisztián receptje az Ízválasztó rovatból ezen könnyen segíthet!

Felhívjuk olvasóink szíves figyelmét, hogy amájusi szám lapszámot, az egyre szigorodó járványmegelőzési intézkedések miatt, kizárólag az előfizetőink számára tudjuk garantálni! Aki még nem fizetett elő, ha április 15-ig ezt pótolja, akkor biztos kézhez kapja a következő magazint!

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*