fbpx

Júliusi lapszám

0

Júliussal megkezdődnek az aratások, de ami igazán megdobogtatja a szívünket, az az üzekedés. A gabona betakarítását követve ráadásul egy-két ravaszdit is terítékre hozhatunk, így a nyár legforróbb hónapja sok vadászélményt tartogathat.

Ha már július: nem mehetünk el a dúvad-kérdés mellett. Vadászatuk igen sokrétű lehet: hívás, csapdázás, kotorékozás… Ugyanakkor némi szemléletváltásra van szükség. Amikor megjelent a sakál, úgy „óvtuk”, hogy mára egész évben vadászható fajunk. Táplálékáról sokáig azt hittük, hogy a nagyvad nem tartozik közé, de egyre inkább úgy tűnik, hogy tévedtünk…

Újraindult a Területről-területre rovatunk! Most egészen a nyugati határszélekre visszük olvasóinkat, hogy bemutassunk egy mintaszerűen működő vadásztársaságot. Hogy mi kell ahhoz, hogy egy társaság jól menjen? Ez is kiderül!

A nyugati határról azután másfelé vesszük az irányt: a múltba. Kallina Károly életútja, szakmaisága követendő példa, csak úgy, mint Füle Szilveszteré.

A múlt olykor szép, de mindenképp tanulságos képeit afrikai vadászattal színeztük: a víziló roppant érdekes elejtését Körmendi Ákos tollából „élhetjük át”.

Elmaradhatatlan a fegyverrovat! Szinte minden kalibert kiveséztünk már, de a .22-250 mér hátra volt. Busi Krisztián, a sokak által ismert dúvadvadász mutatja be nekünk a kalibert. De ha már a lőszerek! Sokan tévesen, leginkább össze-vissza használják a lövedék, lőszer, töltény fogalmát. Simon Szabolcs most rendet tesz. De nem csak a golóbisokról lesz szó: egyre több vadásztársunk próbálkozik ballisztikai tornyos céltávcsővel: vajon pótolhatja-e ez a gyakorlást?

Felsorolni is nehéz azokat a tartalmakat, amiket elhoztunk most önöknek, de két dolgot megígérhetünk: a tartalom szakmai és kifogástalan, csak úgy mint az újság kötése. Elnézésüket kérjük az előző lapszám ragasztása miatt, a júliusit már egy új ragasztóval köttettük, amely mindent kibír!

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*