fbpx

Augusztusi lapszám

0

Az augusztus még szinte mindenkit a vízparton ér, ráadásul jó eséllyel itthon, hiszen külföldre utazni most merészebb vállalkozás, ráadásul a hazai gazdaságot erősítendő, célszerűbb is itthon. Legyen szó a Balatonról – vagy az ország igazából bármely pontjáról – a Vadászlap augusztusi száma hű társ a vakáción is.

Augusztus a ruca hónapja, ezért egy különleges perspektívából fotózott gácsér címlapfotó után Wallendums Péter vezet be minket a récevadászat praktikába és a vele való gazdálkodás rejtelmeibe, hiszen itthon sokan vadásznak vadkacsában kevésbé bővelkedő területen. Mellé a történelmi visszatekintésről Bori Bianka cikke gondoskodik!

Vadbiológiából is jutott bőven az e havi lapszámba: megdőlni látszik a mítosz, hogy a sakál nem ragadja el a nagyvadjainkat – Horváth Mihály, a sakálgyérítés legismertebbje írt erről részletesen.

Az egyre inkább a városba merészkedő vaddisznókról kiderült, hogy „mutálódtak”, legalábbis a legutóbbi DNS-vizsgálatok ezt mutatják… Maradjunk még egy kicsit az anatómiánál: a fogak világa roppantul sokféle, melyet Fluck Dénes mutat be nekünk.

Sajnos az idei év vadászbalesetekben sem szűkölködött a megannyi katasztrófa mellé, ezért fontosnak tartottuk, hogy írjunk a „szárazgyakorlásról,” azaz a puskakezelés bizony, a nappaliban is elsajátítható!

Ha már utazni kevésbé tudunk, azért mi mégis igyekeztünk elhozni hét határ vadászatát: Japán, Amerika és Tanzánia! A keleti szigetországban annyira eltérő a gyakorlat, hogy aligha tudjuk európai ésszel felérni a szabályzásokat, míg Amerikában pont az ellenkezője, minden szabadjára van engedve! Tanzániába pedig Körmendi Ákos visz el minket a sörényes király vadászatára!

Nem is rabolom tovább a lapajánlóval az időt, hiszen még rengeteg meglepetés, érdekesség és szakmai cikk vár csütörtöktől a polcokon!

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*