fbpx

Évközép

0

A hideg tavasz után már nyakunkon a kánikula, ezért a sikeres vadászat után jobb, ha minél szakszerűbben és gyorsabban letudjuk a lőttvadkezelést. Ezért szenteltük a júniusi szakmai mellékletünket ennek a témának, amelyben a kezdők és a már rutinos vadászok is találnak új és hasznos információkat.

A tavaszi őzbakvadászatok mindig az év legszebb ünnepei. Ennek egyik legszebb módja, ha mindezt lovasfogattal tehetjük meg, amely „úri huncutság” mögött roppant szakmai munka, felkészülés és terepismeret rejlik – írja Bódi Ábel. Egy-egy komoly bakokkal rendelkező területen eredmény csak a kemény és szakmai munkából származhat. Nincs ez másképp a kiskundorozsmai József Attila Vadásztársaságnál sem, amelyet a Területről területre rovatunkban mutatunk be nektek.

Az ASP-kezelési akcióterv hónapok óta vita tárgya a vadászatra jogosultak között, de van egy nézőpont, amit mégis kevesen emlegetnek. Farkas Tibor a tőle megszokott hangvételben igyekszik felnyitni a szemeket.

Sajnos a nyárral együtt megérkeznek kedves „barátaink” is, a különböző vérszívó rovarok. A vad életét ugyanannyira megkeserítik, mint a miénket, ráadásul komoly betegségeket is terjeszthetnek. Bori Bianka cikke az újonnan érkező kullancsok mellett a lehetséges védekezési módokat is bemutatja.

270 éves lett a Sauer! Simon Szabolcs három oldalban tárja az olvasó elé a gyár negyed évezredes történetét, amely írás olyan csemegéket is tartogat, mint a Luftwaffe-drilling! De a fegyveres rovat kedvelői egyébként is jól jártak: bullpup-rendszerű vadászpuska, Krieghoff-dupla, .22-es kispuska és pisztolyos vadászat, sőt a safari-puskák világa is várja őket!

Itt az új Jimny! „Teherautó” lett belőle, de ismét kapható. Elhoztunk egyet és ki is vittük terepre, hogy megnézzük, mennyire alkalmas vadászatra.

Persze ez nem minden! Jó olvasást kívánunk!

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*