fbpx

Megtalálták a Balatonnál strandoló vaddisznókat

0

Április 6-án került fel a Veszprém megyei Rendőr-Főkapitányság oldalára az egyperces videó, amiben a hatóságok a modern technológiát segítségül hívva igyekeznek utánajárni a Balaton partján tanyázó kondáknak.

A keresés apropója a lakossági bejelentések növekvő száma volt, melyek szerint az állatok egyre gyakrabban húzódnak lakott területre. Ennek oka – amellett, hogy a Balatonparton már talpalatnyi föld sincs lakatlanul – valószínűleg a könnyű élelemszerzési lehetőség. Ebben az időszakban a károkozás mellett a malacos kocák külön veszélyt jelenthetnek a kutyákra, mint azt egy ez év márciusi, sajnálatos eset példázza, amikor egy kutyafuttató területéről pár méterre elkóborolt ebet támadott meg és sebzett halálra egy vaddisznókoca.

Ezúttal viszont a drónos keresésnek hála, sikeresen felkutatták a négy vaddisznósüldőt, melyeket a helyi vadásztársaság szakemberei áttelepítettek más területre. A drónos megfigyelés jó példa lehet a technológia megfelelő keretek között történő alkalmazására a vadgazdálkodásban.

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*