fbpx

Június

0

A június a vadkárelhárításon kívül egy csendesebb időszak, a vad neveli utódait, az ember pedig igyekszik ezt figyelembe venni és segíteni, ahogy tudja. Erre kiváló módunk nyílik, ha megadjuk nekik a nyugalmat, a biztonságot, hiszen ennél jobban semmi sem válik hasznukra, ezért is írtunk erről. Dr. Varga Balázs többek közt ezt is említi, valamint a víz rendkívüli fontosságát és annak pótlási lehetőségeit.

Ha pedig az élőhelynél járunk, nem baj, ha marad belőle olyan rész, ami a vadnak használható, s nem kerítünk le mindent. Hiába, hogy két éve megkezdődött a kerítések felszámolása, sajnos iszonyatos kárt okoz az erdő vadjában a még mindig talpon álló, de használaton kívüli 8000 kilométer kerítés. Emiatt a vad persze a városba is beszorulhat, és onnan kiebrudalni szinte alig lehet, melynek a jogi körülményei sem oly egyszerűek, de segítünk!

Ugyanolyan lövedéksúly, de más gyártó – vajon ugyanoda is talál? Leteszteltük!

Aknamezőn vadászni? Bizony, ez sokáig jelentett mindennapos gondot a “Jugoszláv” határon. Most, hogy a szomszédban ismét dúl a háború, érdemes elővenni a témát, hogy a vad s a vadászat hogy sínyli ezt meg.

A szocialista éra nagy vadászatairól sokaknak van még emléke. Utazzunk vissza az időben, hogy is néztek ki az elvtársi vadászatok!

Számos anyaggal várunk titeket júniusban is!

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*