fbpx

Hegyivadászoknak fejlesztve

0

Az innovatív termékeiről méltán elhíresült Blaser fegyvergyár ez év augusztusában elsősorban a magashegyi vadászatok kedvelőinek rukkolt elő néhány újdonsággal. A HunTec névre keresztelt új termékcsalád közös jellemzője az egyedi terepmintázat, amit az erdőhatár feletti hegyi régió színmintái ihlettek.

Ám ne csak egy újfajta terepmintázatra gondoljunk, hanem egy modern anyaghasználatot alkalmazó – némi túlzással élve – „testhőmérsékletet szabályozó”, kifejezetten a magashegyi vadászatokra optimalizált ruházati rendszerről van szó.

Valamennyi modell kifejlesztésénél szerepet kaptak a hőkamerák. Minden egyes ruhakollekció más-más időjárási körülményekre készült. A leghidegebb, száraz, fagyos időszaktól kezdve, a nyirkos, esős hűvös időjárástól egészen a nyári melegig, valamint a mozgás intenzitását is figyelembe véve a megerőltető mászástól a közepes intenzitású cserkelésen keresztül a nyugodt megfigyelésig különböző ruhaszettekre tesz ajánlást a gyártó.

Ahogy a Blaser R8 típusú ismétlőfegyvernél mindenki számára ismert a modularitás, itt is ugyanazt kell elképzelnünk. A kínálatban nadrágok, kabátok éppúgy megtalálhatók, mint az aláöltözők vagy az ingek. Tetszés szerint összeválogatható, hogy az adott időjárásnak megfelelően vízálló, szélálló, meleg vagy éppen ellenkezőleg: vékony, jól lélegző ruházatra van szükségünk. Ezek a speciális technikai ruhadarabok egymással kombinálhatóak, persze a megfelelő eredmény érdekében feltétlenül érdemes figyelembe vennünk a gyártó által javasolt és a honlapon elérhető szetteket. A sapkától kezdve a kesztyűn át az alsónadrágig valamennyi ruházati kiegészítő kapható a HunTec terepmintás sorozatban. Mivel mindeddig hasonló moduláris ruharendszert vadászoknak senki nem kínált, egyelőre mindenki csak ismerkedik vele.

A ruházattal azonban koránt sincs vége az újításoknak. A szintetikus agyazású R8 Ultimate Huntec változata szintén terepmintát kapott. Ezen kívül fegyverszíj, lőszertartó, távcső, illetve hőkameratok, hátizsák, ha jól sikerült számolni – a ruházattal együtt – összesen 42 féle termék vált elérhetővé.

Simon Szabolcs

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*