fbpx

Somogyország agancserdeiben

0

2022. október 13-án megtartották Lábodon a SEFAG Zrt. éves trófeaszemléjét. Nem kellett csalódnunk a somogyi bikákban, idén is kerültek terítékre szép számmal kapitális egyedek. Dr. Varga Gyula, a Zrt. Vadgazdálkodási és Turisztikai osztályvezetője ismertette a statisztikákat.

Idén az összes vadászterületen együttvéve 157 bika esett, melyek 24 órás átlagtömege 8,04 kg volt. A 157 bikát kitevő terítékből 126 lett érmes, ami körülbelül 80%-os arány, az átlagpontszám pedig kb. 195,87 CIC pont volt. Az érmes bikák átlagéletkora 10,69 év volt. Jól mutatja a szakszerű gazdálkodás eredményességét, hogy ezt tíz év alatt sikerült 7,5 kilós átlagról feltornászni.

A legnagyobb, egyben legtöbb bírálati pontot elért agancsár 247,23 pontot kapott a megyei bírálaton. A kapitális bikák mellett természetesen helyet kaptak a szemlén a különleges abnormis trófeák is. Igyekeztünk ezeket is összegyűjteni galériánkban:

Kürtszóval indult a szemle, ahogy azt illikVolt, aki hátra dőlve várta a látogatókatAz Auloch-bika génjei köztünk vannak A háromszárú sok magyar vadász álma Az aranyérmesek sora A ..király" 14,66 kilós tömeggel Az ilyen elhullásokért igazán kár... Óriás szemág ,,Gacsos"

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*