fbpx

Orvvadászat? Beismerte tettét a vadász

0

Az orvvadászat sajnos minden országban jelen van, nem kivétel ez alól Lengyelország sem, ahol a napokban igen érdekes esetre derült fény. Történt ugyanis, hogy egy, a lengyel természetvédelem ikonikus állatának számító európai bölényt lőtt egy vadász, mely egyébként védett fajnak számít – számol be Lengyel Sajtóügynökség (PAP) alapján a Magyar Állatvédelem.

A férfi beismerte tettét, arra viszont, hogy ezt az eset kiderülése után tette, vagy ő maga jelentette be a rendőrségnek a hibás elejtést, nincs utalás a cikk címén kívül. A beszámoló szerint az elejtés a Pomierzyn város közelében fekvő katonai gyakorlótéren történt, ezért a katonai rendőrség már át is vette a helyi szervektől az ügyet. A férfi vallomása szerint, melyet a rendőrségen tett, vaddisznóval tévesztette össze a bölényt. Ezt Tomasz Zygmunt, a katonai rendőrség szóvivője mondta el a PAP-nek.


A helyi természetvédők sokkolódtak, főleg azért, mert nem sokkal későbbForrás: Twitter az első bölény megtalálásának helyéhez közel találtak egy másik elpusztult példányt, amely ráadásul abban az évben szült, és kiváló kondícióban volt. Maciej Tracz, helyi természetvédő ennek elejtésével is ugyanazt a vadászt gyanúsítja.

Maciej Tracz szerint az utóbbi időben több bölény is eltűnt a környékről, szerinte szándékosan vadásszák az egyébként védett fajt a húsáért. Elmondása szerint ugyanis vaddisznó egyáltalán nincs, és szarvas is kevés akad a környéken.

Jelenleg a hatóságok vizsgálódnak az eset szándékosságával, és a második bölény halálának okával kapcsolatban. Jelenleg mérlegelik, hogy a vadász bűnös-e ,,állatvilágban való károkozás” vétségében.

(Érdekes a képek alapján, hogy az első bölény szinte úgy fekszik, mintha terítékfotó készült volna róla.)

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*