fbpx

November

0

Javában tapossuk az őszt és a cserkelőutakat, lassacskán belelépünk az adventbe. A későn sárguló erdők már hullajtják leveleiket, ahogy a Vadászlap novemberi száma is hamarosan ,,lehullik” az árusok polcaira! Mozgalmas időszak a november, hiszen most van a tarvadvadászatok, apróvad- és, vaddisznóhajtások időszaka. Érdemes viszont forgatni a Vadászlapot, hiszen a vadász is holtig tanul – mi pedig cikkeinkkel a szórakoztatás mellett igyekszünk hozzájárulni ehhez is.

Címlapunkat ezúttal a muflonnak szenteltük, melyek európai hódításáról, és a muflontelepítés magyar pionírjáról olvashattok a 20. oldalon.

A lap ismét tele aktualitással: tarvadvadászat, és -selejtezés szempontjai, válságkezelés vadhússal, a Vadgazdálkodási Alap kiírásának kétségbevonható szakaszai és a vadásztársadalom közéleti eseményei.

Fegyveres és felszereléses rovatunk az előző hónaphoz hasonlóan ismét sokszínű. Barna kolibri és finn szürkemedve, melyek valóban megérik a pénzüket.

História rovatunkban egy egész kontinens ,,legnagyobb magyarjáról” olvashattok, aki expedíciói során varázslónak sem félt kiadni magát…

A végére pedig egy kis vadgasztronómia, mely rovatunkban az távol-keleti ízek mellett azt is megtudhatják olvasóink, hogy mégis hova megy a máj!?…

És ez még mindig nem minden! A korai sötétedés idején nincs is ennél jobb szórakozás.
Kár volna kihagyni…

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*