fbpx

Kilövési engedélyt adtak egy farkasra, mert az megölte von der Leyen póniját

0

A hatóságok megadták az engedélyt annak a farkasnak a kilövésére, ami még szeptemberben megölte az Európai Bizottság elnökének, Ursula von der Leyen csaláadjának a póniját. – írja az Euractiv.

Ahogy a bizottság elnökének szóvivője elmondta, az egész családot megrázta a Dolly névre hallgató póni halála. Úgy tűnik, ezúttal nem ússza meg következmények nélkül az ,,elkövető”.

A hatóságok szóvivője elmondta, beadványt nyújtottak be a problémás egyed kiemelésére, amelyet jóvá is hagytak, mivel a szóban forgó farkas már több haszonállatot is elpusztított a környéken. Arról nem nyilatkoztak, hogy kimondottan az elnök pónijának meggyilkolása okán adták-e ki a kilövési engedélyt.

Mindeközben von der Leyen asszony múlt heti levelében azt írta az Európai Néppárt törvényhozóinak, hogy felülvizsgáltatná az Európai Bizottsággal -a farkasok védettségi státuszát. Bár nem hivatkozott a fent említett személyes szálra, azt írta, az EB tisztában van vele, hogy a farkas visszatelepülése és elterjedése problémákat okoz. Érdekes állásfoglalás ez az elnöktől abban a tekintetben, hogy nemrég az Európai Bizottság lesöpörte asztaláról az Európai Parlament erre vonatkozó javaslatát.

Eddig miért nem jöttek rá egyesek, hogy ezzel a problémával foglalkozni kell? Eddig miért nem vették figyelembe például épp a vadgazdák szempontját, akiknek – lévén ,,haszonállataikat” nem őrzik naphosszat – mindenkinél nagyobb gazdasági kára van a farkasok miatt?

 

A nyitóképen Ursula von der Leyen és Dolly.

 

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*