fbpx

Eddig ismeretlen fotó került elő Kittenbergerről

0

Az ahmednagari táborban készült – korábban ismeretlen – felvételt a Pennsyvaniai Egyetem kislake-i könyvtárában találta meg egy fotóalbumban a kutató – számolt be a Magyar Hírlap. Ahogy írják, Kittenberger Kálmán 1915-ben került hadifogságba, mely éveit az indiai Ahmednagarban töltötte.

Kép: Somos Zoltán

Kittenbergert hiányzó ujjáról lehet felismerni

A lapnak Somos Zoltán, Kittenberger-kutató nyilatkozott, többek közt a fotó készülésének körülményeiről, és hogy mi alapján sikerült beazonosítania Kittenbergert a képen.

Az albumot, amiben a fotó is szerepelt, az Egyesült Államokban, a Pennsylvaniai egyetem könyvtárában őrizték. A készítője egy bizonyos H. Ehler volt, akiről a kutatónak egyelőre nem sikerült sok mindent megtudnia. Magán a fotón Somos Zoltán Kittenbergert a hiányzó középső ujjáról ismerte fel, melyet egy oroszlántámadás közben vesztett el.

Ahogy a kutató elmondta, a letartóztatása előtti időszakról valószínűleg harmadik naplója tudna pontosabb képet adni, melyet elfogásakor többi személyes tárgyával együtt elkoboztak tőle. Jelenleg ezt a naplót – mivel tudományos értéket képvisel – valószínűleg most is őrzik valahol, és Somos Zoltán – ahogy a lapnak elmondta – azt is sejti, hol kell keresni.

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*