fbpx

Akcióban a vadászatellenes aktivisták: Ismert vadászvendéglő előtt rongáltak

0

Vadászatellenesek rongálták meg egy Németországban közismert étteremtulajdonos, Jonas Baumgärtner vendéglője előtti vadhús-automatáját. Az aktivisták az Ulmban található Der Wild e Eirt nevű étterem előtt tették tönkre a tulajdonos automatáját, nem kis anyagi kárt okozva – írja a berek.hu.

Az ismeretlen tettesek a gépet teljesen használhatatlanná tették, az összes nyílásába építési habot fújtak, így a pénz behelyezésére szolgáló résekbe és a terméket kiadó fiókba is. Emellett az automata üvegére németül a ,,Krematórium, nem hűtőszekrény” feliratot festették.Forrás: Jonas Baumgärtner Facebook-oldalaA tulajdonos a kárt körülbelül 12 ezer euróra becsüli, mivel az egész automata használhatatlanná vált. Emellé azt is hozzátette, hogy nem ez volt az első eset, hogy az automatára vagy az étterem falára vadászatellenes feliratokat festenek. Elmondása szerint már egy éve küzd a problémával.

Ahogy Baumgärtner példamutatóan kifejtette; ,,Mindig azt mondom, ha a témáról akarsz velem beszélgetni, ülj le velem az asztalhoz, nyitott vagyok rá. Mások tulajdonának tönkretétele nem megoldás, az aktivizmus túl messzire megy.”

Jelenleg csak feltételezi, hogy radikális állatvédők támadják őt, akik nem csak a vadászat, de a húsfogyasztás ellen is tiltakoznak.

Ami az egészben a legszomorúbb, hogy az eddig jó üzleti ötletként funkcionáló, népszerű automata helyett jelenlegi anyagi helyzetéből adódóan nem tud újat venni. Ez őt magát is rendkívül bántja, hiszen a készletet saját vadhússpecialitásaival töltötte fel, melyek főleg a grillszezonban igen jól fogytak.

Egyébként Jonas Baumgärtner a vadhúsfogyasztás és a vadhússal való főzés németországi terjesztőjeként évente kb. 60 gasztronómiai tanfolyamot, 40 szabadtéri rendezvényt, és erdei túrákat szervez, melyeken szeretné az érdeklődőket közelebb hozni a természethez, illetve a vadászati művészethez – olvasható a berek.hu honlapján.

Ez az eset kiváló példa arra, hogy egyesek mennyire el vannak rugaszkodva a valóságtól, mi több, kifordulva önmagukból is. Nem azzal van a probléma, ha valaki tájékozatlan, mert sosem találkozott még a vadászattal és a médiából csak az orvvadászok és a balesetek hírei jutnak el hozzá, hanem azzal, ha valaki nem is veszi a fáradtságot, hogy legalább külső szemlélőként beletekintsen a vadászat világába, és legalább képben legyen azzal kapcsolatban, amiről meg akar nyilvánulni.

Mindenesetre mi, vadászok sohase alacsonyodjunk le ilyen szintre, hisz csak a konstruktív, szemtől szemben folytatott viták mozdíthatják pozitív irányba a vadászat megítélését!

 

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*