fbpx

Lelőhették a Svájcból hazánkba vándorolt farkast

0

A hírt a Boon.hu tette közzé. Cikkük szerint olyan információk birtokába jutottak, hogy egy vadász Hidasnémeti környékén elejtette a farkast, amely Svájcból vándorolt hazánkba.

A nagyragadozó meglehetősen nagy hírnevet generált magának azzal, hogy a svájci Graubünden tartományból egészen Borsod-Abaúj-Zemplén megyéig vándorolt. Most viszont – legalábbis a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Hírportál információi szerint – lelőhették.

Fontos megjegyezni, hogy az állítást a rendőrség nem tudta sem megerősíteni, sem cáfolni, viszont úgy tudják, hogy a Nemzeti Nyomozó Iroda is vizsgálódik az ügyben.

A cikkben kifejezetten említik, hogy egy vadász ejtette el a farkast, bár az információ forrásáról nem írnak. Bármi is legyen az igazság, vadászkörökben közismert alapszabály, hogy a vadász csak akkor adhat le lövést, ha megbizonyosodott róla, mire emelt fegyvert…

FRISSÍTÉS

A Boon.hu azt írja, kérdésükre a rendőrség megerősítette, hogy Nemzeti Nyomozó Iroda természetkárosítás miatt folytat nyomozást a farkas lelövése kapcsán.

A hírről először beszámoló oldal úgy tudja – továbbra is jelöletlen forrásból -, hogy a természetvédelmi szakemberek a farkas jeladójának adatai alapján azt látták, hogy az állat nagy sebességgel, „közúton közlekedik”, ezért keresni kezdték a helyadatok alapján.

A jeladót végül a Hernádból fogták ki Hidasnémeti közelében.

A tettes kiléte ismeretlen.

Több részletet a nyomozás ezen szakaszában nem kívánnak közölni.

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*