fbpx

Nógrádi vadorzók hadifegyver-arzenállal

0

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett, orvvadászat bűntett és lopás vétség megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy 57 és egy 48 éves Szurdokpüspökiben élő, valamint lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett megalapozott gyanúja miatt egy 31 éves Jobbágyiban élő férfivel szemben – számol be közleményében a police.hu.

Kép: police.hu

A gyanúsítottak 2023. április 5-ét megelőzően többfajta éles és hatástalanítottként árusított fegyvert, fegyveralkatrészt és lőszereket, valamint számszeríjat szereztek be és tartottak maguknál. A Jobbágyiban élő férfi gyűjtési szándékkal vásárolt, újított fel és tárolt lakásán fegyvereket, illetve lőszereket, amelyeket hatástalanítottként árusított is. A két idősebb férfi szintén fegyvereket alakított át, valamint azokat orvvadászatra használtak fel egyikük külterületi hétvégi házához tartozó telkén kialakított etetőn, szórón. A fegyverekkel és számszeríjjal elejtett vadakat feldolgozták és elfogyasztották, trófeáikat kipreparálták.

Kép: police.hu

A férfiakat a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság és a Pásztói Rendőrkapitányság nyomozói, a Cserhát Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztály egyenruhásaival együtt elfogták. A rendőröket is meglepte az a fegyverarzenál, amivel az ingatlanokban megtartott kutatás során szembesültek. A hatóság által lefoglalt tárgyak között található gépkarabély, géppuska, pisztoly, különböző fegyveralkatrészek, lőszerek, hangtompítók, éjjellátó és vadkamerák, számszeríj.

Kép: police.hu

Az előállított férfiak gyanúsítotti kihallgatásuk során beismerő vallomást tettek, amelyet követően a hatóság tagjai a Szurdokpüspökiben élő terhelteket őrizetbe vették. A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság az eljárást szakértők bevonásával folytatja.

A rendőrség helyszíni videót is közzétett a talált fegyverekről:

A képek forrása: police.hu

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*