fbpx

Hagyományos szórakozás – nem csak gyerekeknek

0

A világon sok társasjáték létezik, olyan azonban jóval kevesebb van, ami nem csak szórakoztat, de a természettel kapcsolatos ismereteket hivatott bővíteni. Ezen játékok sorát bővíti újabban a SEFAG Zrt. – különösen annak egyik erdésze – jóvoltából az AGANCSOZÓ.

A nem hétköznapi ötlet még a koronavírusjárvány ideje alatt fogalmazódott meg Szutyányi Ákos fejében, aki a SEFAG Zrt. Barcsi Erdészetének kerületvezető erdésze. Az elhatározást pedig tettek követték, és az első, kézzel rajzolt játéktérből mára szórakoztatva tanító, komplett, minősített társasjáték lett.

Az Agancsozó egy olyan izgalmas társasjáték, ahol a gím-, és  dámszarvasok által lehullatott agancsokat kell összegyűjteni a játék alatt. Az nyer, aki a játék végéig a legtöbb agancsot gyűjti, és vissza is ér a kiinduló állomására. A játékosoknak különböző képességeik vannak, amelyeket alkalmazhatnak a játék során és dobókocka segítségével haladhatnak a térképen, valamint akciókártyák segítségével irányíthatják a játék menetét, illetve a hátráltathatják is egymást.

Alapvetően háromféle játékmenet áll rendelkezésre, de a játékelemek variálhatóak is.

A játékkal nem titkolt szándék az oktatás is, hiszen mint tudjuk, az agancsgyűjtés engedélyhez kötött tevékenység, de a játék közben megismerhetjük az erdőt és a vadon élő állatokat is.

Ahogy az ötletgazda is mondta „…egy társasjáték, amely szemléletet formálhat, ismereteket közölhet, így élvezetes, játékos formában a természet tiszteletére taníthatja a gyermekeket. … Számos barátunkat és a gyermekeiket vontuk be a tesztelésbe, kíváncsian figyeltem a  reakciókat, kikértem a véleményüket, folyamatosan igazítottuk, variáltuk a szabályokat, míg végül összeállt a kép.”

Persze a társas nem csak gyerekeknek szól, több generáció is élvezetesen együtt játszhat. „…Többen felvetették, miért nem a kor szellemének megfelelő, digitális formában alkottuk meg a játékot. Erre a válaszom nagyon egyszerű. A digitális verzió meg sem fordult a fejemben, mert
a célom éppen az, hogy a játék mellett összehozzam a családtagokat, a szülőket és a gyermekeket, illetve a barátokat és a közös szórakozás jegyében értékes perceket tölthessenek el együtt…” – mondta az erdész.

A társasjáték egyelőre a SEFAG Zrt. Vadászboltjában, valamint a Zselici Csillagpark és a Hotel Kardosfa ajándékboltjában kapható, de rövidesen egyre több játékboltba és vadászboltba is eljut.

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*