fbpx

Aranyérmes őzbak Somogyból

0

Kimagasló agancsú őzbakot ejtettek el somogyban, a Tabi Hubertus Vadásztársaságnál. Az elejtő, Gyenei Ferenc a vadásztársaság vadászmestere egy májusi hajnalon, cserkelővadászat alkalmával hozta terítékre az agancsost.

A vadászterület őzállománya nem a legerősebb, viszont tudatosan és szakmai szempontokat előtérbe helyezve igyekeznek gazdálkodni.

,,Több évtizedes vadgazdálkodási tapasztalattal rendelkező személyként, illetve aktív vadászként találkozni ezen a vadászterületen egy ilyen agancsárral számomra is megható élmény volt. Amikor első alkalommal láttam a bakot, nem volt lehetőségem jobban megfigyelni. Hetek elteltével sikerült újra találkoznom vele. Ekkor már nálam volt a spektív és meg tudtam nézni, mit is visel a fején a dalia. Teltek a napok és hetek, egyik hajnalban egy háromhektáros lucernatáblában cserkeltem, mikor figyelmes lettem tőlem 120-150 méterre a bakra. A lucerna már nagyobb volt, keresőtávcsövemet felemeltem és láttam, hogy ez az a bak, amit már pár hete láttam. Izgatottan de kimérten várakoztam. Amikor megfelelően állt, leadtam a lövést. Szívesen gondolok vissza a vadászat megható pillanataira.”

– mondta el lapunknak Gyenei Ferenc.

A vadászati hatóság által végzett hivatalos bírálaton a trófea 24 órás tömege 535 gramm lett, 143,78 CIC pontot kapott és közép korosztályba sorolták.

Török Henrietta Kinga

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*