fbpx

Együttműködés a fajvédelemért

0

Szorosabbra fűzi szakmai kapcsolatait a Budakeszi Vadaspark Nonprofit Kft. és a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. A most aláírt együttműködési megállapodásukban kiemelt figyelmet fordítanak a fajvédelmi feladatokra, a természeti nevelésre és a társadalmi szemléletformálásra.

A megállapodással a két szervezet elsődleges célja, hogy elősegítsék Magyarország természeti értékeinek megőrzését, a környezeti és természeti nevelés, valamint a társadalmi szemléletformálás elősegítésére irányuló, közös stratégiai céljaik megvalósulását.

A közös tevékenységek során kiemelt szerepet kap az év emlőse kezdeményezéshez kapcsolódó feladatok megvalósítása, amely az idei évben a vadmacska és a hozzá kötődő természetvédelmi, tudományos tevékenység népszerűsítése. A szakterületet érintő kutatási tevékenységek során egymás támogatása, közös pályázat benyújtása, őshonos fajok, mint természeti értékek megőrzéséhez kötődő kutatási és gyakorlati tevékenységek összehangolása, közös kiadványok összeállítása, a természetvédelemhez és a biológiai sokféleség megőrzéséhez kapcsolódó rendezvények szervezése, szemléletformálási és oktatási tevékenységhez kapcsolódó ifjúsági pályázatok lebonyolítása mind az együttműködés részét képezi.

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*