fbpx

Július

0

Szent Jakab hava a vadásznak elsősorban a hó második felében kezdődő üzekedéssel kecsegtet, azonban július első napjával kezdődik meg a tilalmi idővel rendelkező szőrmés és szárnyas kártevők vadászati idénye, amiről érdemes néhány szót ejteni.

Ezen kártevők közül a legtöbb figyelmet talán a borz érdemli, hisz országszerte előfordul, viszonylag nagy számban, így lapunk első hasábjain neki szenteljük a főszerepet. E vadnak nemcsak vadászata különleges, de gasztronómiai értéke is elsőrangú, így mindkettővel kapcsolatban szolgálunk pár jótanáccsal.

Néhány gondolat az ASP-vel, annak “füstjével és lángjával” kapcsolatban a 16. oldalon.

Párválasztás: hogyan érdemes a magyar vadásznak kombinálni a golyós puskái kaliberjét? Bár sokan vallják, hogy egy fegyver elég, legtöbb esetben a több a jobb. Hogy miért és hogyan kombináljunk, kiderül a 30. oldalon.

Muff, szuku, heliator és társaik… Retró kalandozás a régen elterjedt, mára a kor által többnyire meghaladott eszközök világában az 54. oldalon.

Ezen kívül szafari, szépirodalom, publicisztikák és sok más megtalálható júliusi lapszámunkban, mely hamarosan országszerte elérhető, online pedig a laptapir.hu-n olvasható!

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*