fbpx

Távozott a VERGA Zrt. vezérigazgatója

0

Közös megegyezéssel távozott posztjáról a VERGA Veszprémi Erdőgazdaság Zrt. vezérigazgatója, Tengerdi Győző.

Kedd, 11:57: Információink szerint a Verga Zrt. gazdasági vezérigazgató-helyettese az elmúlt héten rendkívüli gyorsasággal távozott a posztjáról.

Év elején az erdőgazdaság egyes ágazatainál külön-külön ellenőrzést tartott, ennek során a gazdasági területen pénzügyi szabálytalanságot talált, mondta megkeresésünkre Tengerdi Győző a vállalat vezérigazgatója. Ezt követően belső ellenőrzést rendelt el. Ennek végeredménye pedig az, hogy kedden bűncselekmény gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen feljelentést tett a rendőrségen.

Szerda, 11:30 Közös megegyezéssel távozott posztjáról a Veszprémi Erdőgazdaság Zrt. (Verga) vezérigazgatója, Tengerdi Győző.

Információink szerint a Verga Zrt. gazdasági vezérigazgató-helyettese után szerdától a vezérigazgató, Tengerdi Győző is távozik posztjáról. Megkeresésünkre Tengerdi Győző az alábbi nyilatkozatot adta:
“A VERGA Zrt. vezérigazgatójaként a társaságnál minden szakterület vezetőjével év eleji elszámoltatást végeztem. Ennek során felmerült a gyanú, hogy egyes pénzügyi kérdésekkel probléma van.

Haladéktalanul belső vizsgálatot rendeltem el, melynek eredményeként az illetékes hatóságnál késedelem nélkül feljelentést tettem.

Szeretném elkerülni, hogy a sajnálatosan megtörtént szabálytalanságok miatt a társaságot, valamint annak tulajdonosi joggyakorlóját, a Földművelésügyi Minisztériumot alaptalan támadások érjék. Ezért azonnal kezdeményeztem munkaviszonyom közös megegyezéssel történő megszüntetését, melyet a munkáltatóm elfogadott. Köszönöm mindenkinek, aki hozzájárult a közös sikerekhez, ezáltal a VERGA Zrt. és a térség fejlődéséhez.”

Tengerdi Győző 2010 júliusában foglalta el a Verga Zrt. vezérigazgatói posztját. A szakember nagyon gyorsan letette a névjegyét. Munkássága elismeréseként 2013 októberében a Veszprém Megyei Közgyűlés elnökétől átvehette a Pro Comitatu díjat. Egy évvel később -2014 decemberében a Veszprém Megyei Jogú Város Pro Meritis Arany Emlékérmet adományozott Tengerdi Győző részére.

Tengerdi Győző

fataj.hu

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*