fbpx

Szezonkezdet az erdei vasutakon

0

A tavasz közeledtével újra megindul a forgalom az erdei vasútjainkon. Az alábbi összefoglalóval szeretnénk segíteni a kirándulókat, hogy hol, mikortól számíthatnak a vonatok közlekedésére:

Egész évben közlekednek a vonatok Balatonyfenyvesen (minden nap), a budapesti Gyermekvasúton (március 31-ig hétfő kivételével naponta, áprilistól minden nap), valamint Kaszón (kedd, csütörtök és szombati napokon).

Debrecen: Március 14-től hétvégén és munkaszünetes napokon, április 19-től pedig naponta közlekednek a Zsuzsi Erdei Vasút szerelvényei
Gyöngyös: Március 14-től (húsvétig csak hétvégenként) közlekednek a Mátravasút szerelvényei mind a mátrafüredi, mind pedig a szalajkaházi vonalon. Húsvéttól a mátrafüredi vonalon naponta közlekednek a szerelvények.
Kemence: Március 14én és 15-én, valamint április 4-től hétvégente és munkaszünetes napokon közlekednek a Kemencei Erdei Múzeumvasút szerelvényei
Királyrét: a Királyréti Erdei Vasút szerelvényei március végéig hétvégente, április 1-től minden nap közlekednek.
Lillafüred: a LÁEV fővonalán Lillafüred-Garadna felé március végéig hétvégente, április 1-től naponta közlekednek a vonatok. A szárnyvonalon Mahóca felé nincs menetrend szerinti közlekedés, de a számos, előre meghirdetett különvonattal be lehet barangolni e vonal környékét is!
Szilvásvárad: Március 14-től (március 31-ig csak hétvégenként, az követően naponta) újra közlekednek a Szilvásváradi Erdei Vasút szerelvényei.
Szob: Március 14-től hétvégente és munkaszünetes napokon közlekednek a szobi Börzsöny Kisvasút szerelvényei.

Felsőtárkány:  Április 4-től hétvégenként újra közlekednek a Felsőtárkányi Erdei Vasút szerelvényei. (Nyáron a szerelvények csütörtökön és pénteken is fognak közlekedni!)
Gemenc: a Gemenci Erdei Vasút szerelvényei hétvégenként jelenleg is közlekednek, április első hétvégéjétől kezdve azonban már naponta fognak közlekedni a vonatok. Rezét gőzös a tervek szerint hétvégente és munkaszünetes napokon fogja vontatni a nosztalgiavonatokat.
Hortobágy: Április 4-től hétvégenként közlekednek a Hortobágyi Halastavi Kisvasút szerelvényei
Mesztegnyő: Április 4-től hétvégenként közlekednek a Mesztegnyői Erdei Vasút szerelvényei.
Nagybörzsöny: Április 4-től hétvégenként közlekednek a Nagybörzsönyi Erdei Vasút szerelvényei
Nagycenk: a Széchenyi Múzeumvasút szerelvényei április 4-től hétvégente közlekednek. A tervek szerint április 5-én és 6-án András gőzös fogja vontatni a szerelvényeket.

Pálháza: Április 11-től naponta közlekednek a Pálházai Erdei Vasút szerelvényei.

Almamellék: április 25-től hétvégenként újra közlekednek az Almamelléki Erdei Vasút szerelvényei. A szezonkezdet előtt, az üzemeltető számos izgalmas kirándulást szervez a kisvasút mentén!
Csömödér: április 25-től vasárnap kivételével minden nap közlekednek a Csömödéri Erdei Vasút szerelvényei. A tervek szerint az április 25-i szezonnyitó napon Ábel gőzös is közlekedni fog!

Forrás: forestpress.hu

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*