fbpx

2015 Év Erdészei a Mecsekerdő – és az Egererdő Zrt.-nél.

0

Az Országos Erdészeti Egyesület által meghirdetett Év Erdésze 2015. verseny Baranya megyei fordulóján a Sásdi Erdészet kerületvezető erdésze szerezte meg az első helyet.

Az erdészek szaktudásának gyarapítása, korszerűsítése, az erdész hivatás rangjának emelése, az erdész szakma népszerűsítése, sokrétűségének, szépségének bemutatása valamint a szaktársi kapcsolatok elmélyítése céljából rendezték meg május 13-14-én az Év Erdésze országos verseny Baranya megyei fordulóját a Mecsekerdő Zrt. Nagymáté Vendégházának környezetében. A felsőfokú végzettséggel nem rendelkező 15 erdész technikus a versenyen számos, a mindennapi szakmai gyakorlathoz kapcsolódó feladatot oldott meg, így növények és károsítók felismerését, tájékozódást, gyérítésjelölést, famagasság- és fatérfogat becslést, távolságbecslést és trófea minősítést, erdőfelújítás leírását, szálalásjelölést, állományleírást, számbavételt és választékolást valamint előző napon a lövészetet.

Az első három helyezett a Baranya megyei fordulón

Az első három helyezett a Baranya megyei fordulón

A verseny eredménye:
I. helyezett: Pápa Zoltán kerületvezető erdész, Sásdi Erdészet
II. helyezett: Kovács János kerületvezető erdész, Szigetvári Erdészet
III. helyezett: Hum Ferenc választékoló, Sellyei Erdészet

Így Pápa Zoltán képviseli a Mecsekerdő Zrt.-t az OEE Vándorgyűlésével együtt megrendezendő Év Erdésze 2015. verseny országos döntőjében Kaposváron, június 24-25-én.

A Mecsekerdő Zrt. kerületvezető erdészei számára az erdészverseny mellett Erdész Szakmai Napot szerveztek, ahol választékolási tréningen és új elektronikus átlalók rendszerbe állításának bemutatóján vehettek részt.

2015. május 12-én a nemrégiben felújított Szalajka-ház közelében rendezték meg az EGERERDŐ Zrt. által szervezett erdészversenyt, mely egyben válogató volt az Év Erdésze Országos Erdészversenyre.

Az Egererdő Zrt. kerületvezető erdészei

Az Egererdő Zrt. kerületvezető erdészei

A versenyen összesen 6 erdészet 60 kerületvezető erdésze vett részt. A 30 kérdésből álló szakmai teszt kitöltése után négy állomáson kellett bizonyítaniuk: tölgyelegyes-bükkös gyérítésének jelölése és körlapmérése, állófa becslése szemmel, választékolás, trófeás vadak távolságának meghatározása és minősítése. Az idei év házigazdája a Mátrafüredi Erdészet volt, melynek jóvoltából egy-egy versenyszám között lehetőség volt a Szalajka-ház megismerésére és lézeres lövészet kipróbálására is. Dr. Jung László vezérigazgató úr köszöntő szavaiban is hangsúlyozta, hogy nem csak egy versenyre gyűltünk össze, hanem baráti találkozóra, szakmai tapasztalatcserére is lehetőség nyílik a nap folyamán.

Választékolás közben az Egeredő erdészei

Választékolás közben az Egeredő erdészei

Valamennyi kolléga sikeresen teljesítette a feladatokat: 15 fő több mint 80%-os eredménnyel, és csupán hatan maradtak el a 70%-os határtól. A társaság teljes létszámára vetített teljesítményátlag 77% volt.

A kialakult sorrend:
1. Nagy Richárd (Mátrafüredi Erdészet) 84%
2. Gyurcsik Attila (Bátonyterenyei Erdészet) 83,3%
3. Dolnego József (Bátonyterenyei Erdészet) 83,2%

Az első helyezett a Mátrafüredi Erdészet kerületvezető erdésze, Nagy Richárd lett 84%-os teljesítménnyel, a második és harmadik helyezett a Bátonyterenyei Erdészet két kollégája, Gyurcsik Attila és Dolnego József lett 83,3% illetve 83,2%-os eredménnyel. Csapatban a legjobb eredményt a Bátonyterenyei Erdészet érte el, 80% feletti átlagos teljesítménnyel. A hagyományoknak megfelelően az országos erdészversenyen az első helyett megszerző Nagy Richárd képviseli az EGERERDŐ Zrt-t.

Forrás: Mecsekerdő Zrt.; Egererdő Zrt. 

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*