fbpx

Utánkeresés az Alföldön, szakmai konferencia Gúthon

0

A Magyar Véreb Egylet (MVE) és a Nyírerdő Zrt. közel 70 érdeklődő jelenlétében rendezett konferenciát július 23-án a Gúthi erdészet Krajcárhegyi pihenőközpontjában. A megjelentek között vadászati hatóságok, kamarai szervezetek, vadászatra jogosultak és természetesen vadászkutyások képviseltették magukat, elsősorban az ország Keleti régiójából.

A rendezvényt Szalacsi Árpád vezérigazgató nyitotta meg, majd Bartucz Péter erdészetigazgató mutatta be a híres Gúthi vadászterület gazdálkodását és eredményeit. Az MVE magyarországi tevékenységét, szervezeti felépítését és működését Pukánszki Zoltán tenyésztésvezető ismertette.

Dr. Godó Nándor rendkívül érdekfeszítő előadásában, amelynek „Utánkeresés az Alföldön? kérdések és válaszok” volt a címe, az erdőtelepítések hatására történő alföldi tájváltozás hatásait igyekezett prognosztizálni. A várható nagyvad-expanzió miatt szükségessé váló vérebes kultúra mielőbbi megismertetést szorgalmazta. Felkért előadóként Babály Csaba vérebvezető egy sor gyakorlati dologra hívta fel a figyelmet, kiemelve a sebzést jelentő hivatásos vadászok szerepének a fontosságát.

A bőséges ebéd elfogyasztása után délutánba nyúlóan tartott a kötetlen beszélgetés, mely során Szigeti János, Horváth Dániel, Klinkó Nándor, és Palkó Géza osztotta meg véleményét néhány fontos szakmai dologgal kapcsolatosan.

A rendezvény a szervezők és jelenlévők véleménye szerint is hasznos volt és valami előremutatónak a kezdetét jelentette.

Forrás: Buzgó József

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*