fbpx

Tudatos vadászat!

0

A Fjällräven új ruhakínálata: a fenntarthatóság, a funkcionalitás és a környezetvédelem jegyében.

Tavaly ősszel a cég bemutatta a Keb Eco-Shell terméksorozatát, amely egyből rivaldafénybe került. Ezekhez a ruhadarabokhoz érkezett most néhány, vadászoknak szánt új termék.

Az Echo-Shell anyagról az alábbiakat érdemes tudni: ez a különleges szövet megóvja a ruha viselőjét a széltől és a csapadéktól, ugyanakkor egyidejűleg lehetővé teszi a test szellőzését. Ennek az anyagnak a külső rétege a fenntarthatóság jegyében újrahasznosított poliészterből készült, amelyet fluor-karbonok felhasználása nélkül impregnáltak. A ruhák többi rétegét újrahasznosított poliészterből készítik. Az anyagok fluor-karbon mentessége szintén fontos. Ez gyakorlatilag az olyan perfluor-anyagcsoportok gyűjtőneve, amelyeket a ruhák víz-, illetőleg sárellenállással való ellátásra használnak. Ezeknek az anyagoknak azonban van egy nemkívánatos mellékhatása: megzavarhatják a hormonrendszer működését, hatással lehetnek az emlősök szaporodására, illetőleg rákkeltők is lehetnek. A flourkarbonokkal ellátott ruhák kezelése azért is problémás, mert azok használatával és mosásával ezek a káros anyagok könnyen kijutnak a természetbe, ahol a szél és a víz segítségével igen hosszú távokat is meg tudnak tenni. A Fjällräven cég pontosan ezeknek a káros hatásoknak az elkerülése végett 2015 óta kizárólag fluor-karbon mentes impregnálást használ!

Nézzük az új termékeket!

A Lappland Eco-Shell Poncho ideális választás, ha fontos a vadász számra az eső elleni védelem, illetőleg a jó szellőzés. Kardinális, hogy a ponchóban könnyen lehet mozogni, így nem akadályozza a jágert vadászat közben. Az „okos” funkciókkal ellátott praktikus ruhadarabot a gyártó nem csak vadászoknak, hanem természetfotósoknak és a madárvilág kedvelőinek is melegen ajánlja.

Presskit_FW16_ENG-4

A jövőben nem okozhat gondot a hirtelen időjárás-változás vagy bármilyen szélsőséges körülmény – lett légyen szó reggeli harmatról vagy napközbeni esőről –, ha a Fjällräven Värmland Eco-Shell kabátja, illetőleg nadrágja mellett teszi le a voksát.

Presskit_FW16_ENG-5

A vadászruhák kifejlesztésekor alapvető célja volt a cégnek, hogy aki a Fjällräven ruhadarabokat hordja, ne fázzon, száraz maradjon, és ne keltsen nem kívánt zajokat. De természetesen a tervezők nem elégedtek meg ennyivel, ezért ezeket a ruhákat is megtoldották a már említett Echo-Schell-, valamint a G-1000 Silent Eco anyaggal. Az utóbbi „komponens” szintén újrahasznosított poliészterből, valamint biopamutból készül. A ruhákat továbbá ellátják az úgynevezett Greenland Viasszal – az időjárási viszontagságoktól, illetőleg a használattól való védelem érdekében.

A Sörmland bélelt kabátok olyan ruhadarabok, amelyeket akár egy üzleti megbeszélés alkalmával vagy a szürke hétköznapokon is érdemes magunkra ölteni. Az egyszerű dizájn, illetőleg a tartósság mellett egy könnyed, erdőben is kényelmes viseletről van szó.

Presskit_FW16_ENG-8

A Sörmland bélelt mellények egyértelműen a praktikus vadászruhák sorát fogják gyarapítani, amelyet a G-1000 Silent Eco anyaggal erősítettek meg a tervezők. Magában és más ruhákkal együtt is jó választás, amelyben könnyű mozogni.

Presskit_FW16_ENG-9

A Fjällräven tervezői a Sörmland Kúpos téli nadrágokat a hideg őszi, illetőleg téli vadászatokhoz ajánlják.

Presskit_FW16_ENG-10VL

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*