fbpx

Tízéves rekord

0

Október 14-én, Szentpéterföldén tartotta a Zalaerdő Zrt. hagyományos – immáron tizenötödik – gímagancs trófeaszemléjét. Szeptember elsejétől október első napjaiig összesen 169 agancsot bíráltattak le az állami erdőgazdaságnál, amelyből 121 trófeát láthattak a szakmai programon az érdeklődők. 24 agancs aranyérmes, 44 ezüstérmes- és ugyanennyi bronzérmes minősítést kapott. Az átlagsúly – 7,18 kilogramm – felülmúlta az utóbbi évek eredményeit. Az érmes agancsok átlagsúlya 8,59 kilogramm.

Az agancsokat a hagyományokhoz híven ezúttal is két körben állították ki. A belsőben az aranyérmesek, míg a külsőben az „egyéb” trófeák kaptak helyet.

Páll Tamás, a Zalaerdő Zrt. vadászati felügyelője lapunknak elmondta: mind az összteríték fényében kiszámolt átlagsúly, mind az érmes agancsok tekintetében kapott szám messze meghaladja az előző tíz esztendő átlagát. Ez az eredmény annak is köszönhető, hogy jelentősen megnőtt idén a tíz kiló feletti bikák száma. Az idei rekordbika agancsának tömege 13,5 kilogramm volt és a bírálaton 245 CIC pontot kapott.

Forrás: VL

Fotók: Pechtol Szabolcs

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*