fbpx

Ízelítő szeptemberi lapszámunkból

0

A Magyar VADÁSZLAP idei nyolcadik lapszámában ezúttal a hazai gímszarvassal és a szarvasbőgéssel kapcsolatos szakmai kérdéseket járjuk körül. Az újságot augusztus 31-től keresse az újságosoknál! Ha nem akar addig várni, akkor pár perc alatt könnyen előfizethet (így a magazin már korábban a postaládájában várja majd), amennyiben ide kattint.

A tartalomból:

– Ha Szent Hubertus nevét hallják, akkor bizonyára minden vadásztárs tudja – legalább is többé-kevésbé –, hogy kiről van szó, illetőleg milyen történet kapcsolódik hozzá. De vajon tudják-e, ki volt Szent Euszták? Nem? Nos, akkor Kókai Márton kollégánk cikke a szeptemberi lapszámunkban Önöknek szól!

– A Felső-Tiszavidék a Nyírséget, illetőleg a Szatmár-Beregi síkságot foglalja magába. A környéket elhagyott folyómedrek, időszakos és állandó vízzel borított mocsaras, lápos területek, valamint sűrű galériaerdők jellemzik. Kevesen gondolnák, hogy az egykor kiváló őz- és apróvadállományáról híres vidék bő húsz év alatt hazánk egyik legjobb gímszarvasos régiójává vált… A „beregi szarvasokról” Wallendums Péter ír szeptemberi lapszámunkban.

– Juhász Ferenc kollégánk immár három esztendeje minden szeptemberben megírja az elmúlt év bőgésének krónikáját, nincs ez másként idén sem, hiszen a szeptemberi lapban helyet kapott a tavalyi bőgési naplójának részlete.

– Szeptemberben folytatódik Simon Szabolcsnak a Zeiss gyár V8-át bemutató cikksorozata, amelynek sokat sejtető címe (Bikától-bikáig) árulkodó annak tartalmával kapcsolatosan.

– 2017 a távcsövek éve, pontosabban a távcső-újdonságok éve. Hiszen idén már több újdonságot is bemutattunk lapunk hasábjain, illetve a YouTube-csatornánk videófilmjeiben. Pechtol Szabolcs cikke további meglepetéseket, illetve ezek leleplezését tartalmazza. Ezúttal azonban nem a prémiumkategóriáról, hanem a sokkal nagyobb vadászréteget megcélzó középkategóriáról lesz szó, közöttük a KITE Ibis 8×42 ED-ről, vagy például a DELTA Chase 8×42 ED-ről.

– Szeptemberi lapszámunkban Kovács László egy igazi “csemegét”, a W. Collath gavallérgolyóst mutatja be olvasóink számára.

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*