fbpx

Orvvadászok

0

A marcali rendőrök egy nőt és egy férfit gyanúsítanak a bűncselekmény elkövetésével.

A Marcali Rendőrkapitányságon szeptember 5-én bejelentést tettek arról, hogy Pusztakovácsi külterületén orvvadászok elejtettek egy gímszarvas bikát, aminek agancsait lefűrészelték. Ezt követően októberig több hasonló eset is történt a környéken.

A járőrök október 13-án este 10 óra körül Bodrog közelében egy gépkocsiban igazoltattak egy nőt és egy férfit. A gépjármű átvizsgálásakor a rendőrök a hátsó ülésen egy távcsöves lőfegyvert, lőszereket, vasfűrészt és vadászathoz használt eszközöket találtak, amiket lefoglaltak. Megállapították, hogy a 32 éves férfi rendelkezett fegyvertartási engedéllyel, viszont vadászengedéllyel nem.

Mivel a kaposvári lakosok gyanúsíthatóak voltak a Pusztakovácsi határában elkövetett orvvadászattal, ezért az egyenruhások elfogták és előállították őket a Kaposvári Rendőrkapitányságra.

A nyomozók a 32 éves férfit és a 38 éves nőt orvvadászat bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, akik vallomásukban elismerték a bűncselekmény elkövetését.

Forrás: police.hu

Forrás: police.hu

A rendőrök intézkedés alá akarták vonni a 29 éves férfit, aki a nála lévő fegyvert, valamint fejlámpát eldobta és elfutott.

A körzeti megbízottak augusztus 13-án az esti órákban Somogyszentpál külterületén egy vadászlesen tetten értek egy személyt, aki engedély nélkül vadászott. A rendőrök intézkedés alá akarták vonni a 29 éves férfit, aki a nála lévő fegyvert, valamint fejlámpát eldobta és elfutott. Az egyenruhások a helyi lakost a helyszíntől nem messze elfogták és előállították a Marcali Rendőrkapitányságra, ahol orvvadászat bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A feltételezett elkövető részletes beismerő vallomást tett, amiben elmondta, hogy a vadászlest is saját kezűleg építette egy fára.

Az eljárás során a kirendelt fegyverszakértő megállapította, hogy az eldobott puska lőfegyvernek minősül, amelynek tartásához engedély szükséges. Ezzel a somogyszentpáli lakos nem rendelkezett, ezért a nyomozók lőfegyverrel és lőszerrel való visszaéléssel is gyanúsítják.

A Marcali Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az iratokat vádemelési javaslattal megküldte az illetékes ügyészségnek.

Forrás: police.hu

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*