fbpx

Márciusi lapajánló

0

Márciusban, nők napja alkalmából Artemisz nyomába szegődtünk, és a hazai vadászélet pár kiemelkedő vadászhölgyét helyeztük reflektorfénybe. Méhes Dórával, az OMVK közelmúltban kinevezett szóvivőjével készült interjúnkkal nyitjuk a számot, majd megismerhetjük Dr. Sipos Istvánnét, Vicát, valamint egy ifjú vadászhölgy jelöltet, Groszeibl Saroltát.

Farkas Tibortól biztos receptet kaphatunk ahhoz, hogyan tegyünk tönkre egy vadásztársaságot. A „Puskavégen” rovatunkban Simon Szabolcs „Klasszikus hetesek” cikkében a rendszerváltás előtti kedvencekről ír. Varga András a szem-kéz koordináció jelentőségéről osztja meg az olvasókkal gondolatait, míg Rácz Fodor Gábor a hangtompítókról alkotott nemzetközi véleményeket meséli el. Tőtős Lehel a múlthavi írásának folytatásaként a gyöngygolyókról ír, Németh Balázs pedig elkalauzol bennünket az első  modernkori történelmi fegyveres társas vadászatra.

Kitekintünk a nemzetközi színtérre is, Fluck Dénes a vadvilág hibridjeiről késMVL_2020_marcius_DIMAG-1zített egy körképet. Körmendi Ákos a tavasz beköszöntével még egy picit visszarángat minket a hideg télbe, az első kanadai jegesmedvevadászatáról mesél. Lenin vadászataiba is betekintést nyerhetünk a márciusi Magyar VADÁSZLAP-ot forgatva, és természetesen nem hiányozhatnak tudósításaink sem a német Jagd & Hund sem a hazai FeHoVa kiállításokról. Kutyás blokkunkban magyar fajtáink helyzetét és az erdélyi kopók történelmét mutatjuk be, végül, de nem utolsó sorban pedig Herodek Nándortól megtudhatjuk a vadpástétomkészítés minden fortélyát.

 

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*