fbpx

Szent András hava

0

Kezdhetnénk a novemberi lapszám bemutatóját azzal, hogy milyen optikát, fegyvert, felszerelést teszteltünk, vagy hogy milyen kiváló vadászterületet tárunk az olvasó elé, csakhogy sajnos most keserű a nyitány, mert elhunyt a magyar vadgazdálkodók legkiválóbbika: Zilai János. Egy évtizednyi VADÁSZLAP sem lenne elég, hogy érdemei kiteljenek vele, de példamutató vadászéletéből elhoztunk egy nagy szelettel.

Túl sok jóval sajnos nem kecsegtet a 2020/21-es év sem, ugyanis az idei év szinte teljesen kiesett a vendégvadászok elmaradása miatt. Mindenhol azt hallani, hogy az ágazatot derékba töri, a vadásztársaságoknak pedig befellegzett… Egy biztos: „ingyenebéd” nem lesz. Hogy ez miket fog eredményezni, hogy egyáltalán tartható-e a társasági forma, arról Farkas Tibor írt.

Jó híreink is vannak! Egy olvasói levél érkezett hozzánk, melyben a vadászatra jogosult ecsetelte, hogyan sikerült megvétózniuk a megemelt elejtési terveket. Ezt jártuk körbe jogi rovatunkban, hogy minél többekhez eljusson a győzelem híre – és módja!

A technika iránti vágyak pedig a végtelenségig kimeríttetnek: céloptikák, téli ruházatok, új lőszerek! És természetesen karbantartásuk is, hiszen nem elég megvenni a jó felszerelést, arra vigyázni is illik!

Emlékeztek még a szeptemberi címlapra? Egy káprázatos történettel várunk titeket, mert kiderült, hogy az a kép élőbb, mint gondolnánk!

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*