fbpx

Szent András hava

0

A Világkiállítás még nem múlt el. Itt van köztünk, még hangos tőle a sajtó, a vadásztársadalom pedig egyre inkább morajlik. Hogy ebből ki, s mit hall ki, az persze lehet szelektív és objektív is. Mi igyekeztünk – ígéretünkhöz híven – őszintén és kendőzetlenül bemutatni a Világkiállítást, annak minden pozitívumával – és sajnos ellenkezőjével is. Mert ez a szaksajtó dolga (a politikaival ellentétben) a függetlenség fokmérője pedig – magunkkal szemben is – a szakmaiság.

Persze nemcsak ez tölti meg az újságot! Vigyázó szemünket a vadgazdálkodás szakmai térfelére vetjük, hiszen rengeteg a dolgunk.

A társasvadászatok az egyik legkeményebb terepe a vadászatnak, roppant szervezést igényel és rendkívül veszélyes lehet, ha a vendégek és a vadászatvezető nem kellő pontossággal jár el. Ehhez egy „szamárvezetőt” írtunk most!

Az élőhelyfejlesztés örök és kimeríthetetlen téma nemcsak az újságírók, de a vadgazdák számára is, ezért több írásunkban foglalkozunk az apróvad élőhelyének jobbátételével.

Vadbiológia rovatunk ezúttal az erdő vadjának kommunikációtípusaival kezdődik, s Horváth Kálmán sorozatának következő részével foglalkozik, melyben most a dámagancs formák útvesztőjében kanyaroghatunk.

A vadbalesetek télen sajnos nagyon könnyen bekövetkezhetnek, hiszen csúszósak az utak, a vadon pedig nagyobb a vadászati nyomás, több a zavarás. Ezen balszerencsés esetek elkerülésére számos lehetőség adott, most egy egészen új típust mi is elhoztunk!

A felszerelés-rovat most is erős lett! Először is górcső alá vesszük a hitvány vadászboltos-mentalitást, melynek sok kezdő társunk az elszenvedője, majd továbblapozva találhat az olvasó még új és impozáns Blaser-különlegességeket és távolságmérőt is a Noblextől, de bemutatunk egy Härkila-szettet is.

Külföldre vágyna jövőre vadászni? Új sorozatunkban bemutatjuk mire kell figyelni egy safari során!

Persze ez nem minden, beszéljen magáért a polcról levett Vadászlap!

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*