fbpx

December

0

Elérkezett az év utolsó hónapja, így a Vadászlap XXXI. évfolyamának utolsó lapszáma is. Benne járunk az adventben, átitatja mindennapjainkat a készülődés, a várakozás, így igyekeztünk mi is minél több szellemi, lelki feltöltődést szolgáló és gondolatébresztő írással kedveskedni olvasóinknak.

Egy kiváló író, hatalmas vadászmúlttal, melynek egy-egy részletét is felelevenítette nekünk. Interjúnk Prencsok Jánossal, melyben szó esik a gyerekkorról, a vadőr szakma múltjáról, orvvadászokról és magasrangú vadászvendégekről is.

Vitaindítók és válaszok…
Fenntartható gazdálkodás a ,,ládás fácán”, vagy hatalmas öngól a vadgazdálkodásnak?
Hogyan változtak a számok száz év alatt? Összehasonlítottuk az Országos Vadgazdálkodási Adattár múlt évi statisztikáit egy 1898-as lőjegyzékkel, és nem kis mértékű a különbség…
Jövőkép a hivatásos vadászoknak, avagy mivel lehet és mivel nem lehet spórolni a gazdasági válság idején…
Válaszcikk a vadhúsról, melyből kiderül, miért nem olyan egyszerű azt terjeszteni, mint elsőre gondolnánk…

Véleménycikkünkben összegyűjtöttünk pár jó és pár rossz példát a trófeaszemlékkel kapcsolatban, és igyekeztünk tanácsokat is adni a jövőre nézve.

Fegyveres rovatunkban egy megbízható német puskáról, melyben még Dr. Nagy Endre sem csalódott soha.

Egy fegyver több kaliberben? A Blasernél lehetséges. Ráadásul nem is jár nagy helyfoglalással, csak egy kis csereberével.

Érdemes ellapozni az újság utolsó harmadáig is, ahol érdekes vadásztörténetek nyújtanak kiváló olvasmányt az ünnepi pihenés idejére. És ha már ünnep, foglalkozzunk a vadászati kultúrával is! Megtudhatjátok például, hogyan lehet levenni az átkot egy puskáról eleven gyíkokkal vagy verebek fejével. Emellett természetesen olvashattok más, kevésbé közismert babonáról is a Vadászlap decemberi számában!

Ne hagyjátok ki idén utoljára és tartsatok velünk a jövő esztendőben is!

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*