fbpx

Február

0

Igaz, naptári évünk nem is oly rég kezdődött, a vadászati év csak e hónapban zárul. Ezzel együtt lapunkban mi is összegyűjtöttük vadászati főidényt lezáró gondolatainkat.

Kendőzetlenül a jelenlegi vadásztársasági formáról, annak hibáiról – vagy épp teljes életképtelenségéről. Nem csak a problémák, de a megoldási javaslatok is tollvégre kerültek a területhasználattal és a vadőrök helyzetével kapcsolatban.

Bár még csak február kezdődik, előkészítve a szalonkák havát egy érdekes történet is helyet kapott lapunk hasábjain e sok vadászszívet megdobogtató madár gyűrűzéséről.

Lehetséges, hogy egy negyedik agancsú villás bika kapitális koronát növesszen? Talán a kezdeti koronahiány nem mindig szelekciós tényező? Februári lapunkból ez is kiderül…

Ritka alkalom, hogy sörétes puska is szerepel a fegyveres rovatunk bemutatói között. Laikus szemmel teszteltük vadászaton a török Kofs Zenith SX-et.

Ezek mellett olvashattok kutyaversenyekről, vadászíjászatról, és megtudhatjátok, miért is veszélyesebb a hagyományos, ólomsörétes vadászatnál az acélsörét használata!

Ne maradjatok hát le róla! Ráadásul amennyiben előfizettek, a Vadászlap házhoz megy!

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*