fbpx

Március

0

A néhol kemény, néhol enyhe tél után ismét itt van a természet megújulásának ideje, a szalonkák hava, március. Nem csoda, hogy ehavi lapszámunk központi témája az erdők királynője, és a tavaszi szalonkavadászat.

Nászrepülés-e egyáltalán a szalonkahúzás? Dr. Boa László több éves kutatása alapján e kérdés mellett arra is igyekszik választ adni, valóban veszélyezteti-e a vadászat a szalonkapopulációt?

Szakcikkeink mellett helyet kapnak a vadászélmények is, amik a márciusi erdő varázsához és a szalonkahúzáshoz kötődnek. Például felidézzük Nadler Herbert naplótöredékeit is, amely történeteket ebben az időszakban írt.

Kiállításszezon: képes beszámolók a Jagd & Hund-ról és a FeHoVa-ról…

Egy érdekes téma fegyveres rovatunk felütéseként; hány golyós puskára van szüksége egy magyar nagyvadvadásznak? Vajon lehet összefüggés egy vadász fegyvereinek száma és lőtudása között?

Amerikában tömegével veszik, Európában aligha mondhatók közismertnek… Nem másról van szó, mint a kengyelkulcsos puskákról. Vevőként könnyű belenyúlni egy nagyon rossz  és egy nagyon jó konstrukcióba egyaránt. Utóbbi esetben viszont könnyen alakul ki a kengyelkulcsos szerelem…

Erdélyi kopó: a múlt vadászatainak népszerű kutyája, mely az előző évszázadban csaknem eltűnt a Föld színéről. Azonban itt az idő, hogy újra közismert és közkedvelt vadásztárssá tegyük! Ebben oroszlánrészt vállalt a VENATOR Alapívány és a Magyarországi Erdélyi Kopó Klub, akiknek nem is akármilyen koncepciója van e fajta vadászati alkalmazásaira – amiből a vadászterületen is ízelítőt adtak.

És nem csak ezek a témák kaptak helyet a márciusi Vadászlap hasábjain! Itt az idő célba venni az újságárusokat, vagy ezt a linket, hogy jövő hónaptól kedvezőbb áron házhoz menjen a lap.

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*