fbpx

Az általa ellopott vadkamera leplezte le a pancser amerikai tolvajt

0

A texasi Live Oak rendőrsége meghökkentő fotókkal kérte a lakosság segítségét egy balfék tolvaj kézre kerítéséhez. A férfiról és párjáról hálószobai felvételeket tettek közzé, a lopott vadkamerát ugyanis az ágyuk mellé rakták, kikapcsolni viszont elfelejtették – írja a police.hu.

Pancser bűnözőkből a világon sehol sincs hiány, de az is tény, hogy a látványos bukták túlmutatnak a rendőrségi hírek tényközlő műfaján. Az Egyesült Államokban országos médiumok is beszámoltak arról a különös esetről, melynek során lebuktatta magát egy vadkameratolvaj. Úgy indított, hogy közvetlenül az erdőszéli készülék előtt parkolt le a fehér autójával a San Antoniótól északkeletre fekvő Live Oak külterületén, méghozzá fényes nappal, és miután a fatörzsre erősített kamerát leszedte, és hazavitte, azt betette otthona hálószobájába; méghozzá úgy, hogy az ágyra nézett a lencséje.

Vélhetően nem volt tudomása arról, hogy a modern vadkamerák nemcsak rögzítenek, hanem sugároznak is videojeleket, arról pedig egyszerűen megfeledkezett, hogy kikapcsolja a készüléket. Teliholdnál világosabb, hogy azt sem tudta, a vadkamerán érthető okból nincs külső dióda, amely világítással adná környezete tudtára: be van kapcsolva. A készüléket Live Oak önkormányzatának vadgazdálkodási osztálya üzemeltette, és az eltűnését is a kapott képanyag ellenőrzésével megbízott munkatárs jelentette, sőt, a nyomozóknak azt is megmutatta, ki vitte haza. A zsaruk kivettek belőle néhány kockát, és ezeket megjelentették a közösségi oldalukon. Az elképesztő eset még novemberben történt.

„Ez nem hálószoba, hanem egy lakókocsi hálófülkéje. A lakókocsi parkolók környékén kérdezősködjetek” – javasolta egy kommentelő, egy másik hozzászóló pedig megírta, kicsoda a gazdagon tetovált illető: „A neve Joseph Martinez, és a McKinley és a New Braunfield kereszteződésénél van a tartózkodási helye” – árulta el egy másik hozzászóló, amit a rendőrség nem kommentált, de pár nappal később frissítették a bejegyzést, és közölték, hogy a keresett tolvajt elfogták. Addigra 967-en osztották meg a hatósági felhívást.

Érdekesség, hogy a férfi nevét nyilvánosságra hozó nő az információját egy csevegésben adta közre, amit sokan nem nyitottak le, és így fordulhatott elő, hogy utána még többen is megjegyezték, az elkövetőt a rendőrök a környékbeli lakókocsiparkok valamelyikében keressék. „Sose kapjátok el! Túl okos!” – tréfálkozott egy kommentelő, aki szintén átsiklott a leleplezésen, egy figyelmes követő viszont azt is kifejtette, hogy a Martinez név a férfi jobb alkarján is olvasható. „Ne lopj el semmit, ha magadra tetováltattad a vezetéknevedet” – summázta egy másik hozzászóló, és azok a megjegyzések sem hiányoztak, miszerint nem ő a legélesebb kés a fiókban, illetve hogy a vadkamera felvételén a természetes környezetében látható egy élőlény.

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*