fbpx

Négy év börtönre ítéltek egy férfit Tenesseeben orvvadászatért

0

Börtönbüntetésre ítéltek és egész életére eltiltottak a vadászattól egy férfit USA Tennesse államában. Az illető több, mint három év alatt tizenöt fehérfarkú szarvast lőtt le, és fegyverrel fenyegette a terület tulajdonosát, miután az rajtakapta a vadorzáson – számolt be a Fox News.

A férfi a bíróságon bűnösnek vallotta magát minden vádpontban.

Az előző év augusztusában ő és egy másik férfi autójukból vadásztak szarvasra egy úton zseblámpa (fegyverlámpa) segítségével, ami ott egyébként illegális, ráadásul augusztusban szarvasvadászati tilalom volt érvényben az államban. Amikor a terület tulajdonosa számonkérte őket a tevékenységükért, a vádlott fegyvert szegezett rá, és azzal fenyegette, hogy lelövi.

Később végül egy járőr állította meg őket, aki megtalálta náluk a fegyvereket és a lámpákat. Itt már egyből bajban voltak az illetők, ugyanis Tennessee-ben minden mesterséges fényforrás használata tiltott a vadászathoz, illetve a közútról való vadászat is.

Az orvvadásznak hat hónapot mindenképp le kell ülnie a négy éves börtönbüntetésből a gyilkossági kísérletért és a tilalmi idők megsértéséért. Emellett 12 500 dolláros (átszámítva több, mint négy és félmillió forintos) kártérítés megfizetésére kötelezték és elkobozták tőle lámpáit, vadászíját és a vadhúst, amit otthonában találtak.

A fréfinak egyébként volt már hasonló esete: 2021-ben ugyanezekért ítélték el. Három és fél év alatt saját bevallása szerint húsz szarvast ejtett el illegálisan…

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*