fbpx

Programajánló: Nyárköszöntő futóverseny a Zselicben

0

Idén nyolcadik alkalommal rendezi meg SEFAG Zrt. és a Somogy Megyei Erdész és Természetvédő Egyesület a Zselici Csillagparkban nyárköszöntő futóversenyét. Június 8-án háromféle táv, ajándékok, vadpörkölt és a somogyi erdő kincsei várják a futókat és az érdeklődőket a nyolcadik erdei futóversenyen a zselici Ropolyi pihenőhelyen (Bőszénfa), Kaposvár közelében.

A versenyen a következő távok közül lehet választani: a futással még csak ismerkedők a 3,8 km-es bátorító távval próbálkozhatnak, az edzettebbek 10 kilométeren mérettethetik meg magukat, továbbá lehetőség lesz a félmaratoni táv teljesítésére is. A résztvevőknek négy ponton biztosítanak majd frissítőket, továbbá minden nevező kap értékes rajtcsomagot és befutó érmet is. Az egyes kategóriák helyezettjei pedig izgalmas ajándékokért küzdhetnek.

A korábbi évekhez képest változás, hogy idén valamennyi rajtszám részt vesz egy sorsoláson, ahol további három ajándék is gazdára lel. A megfáradt futókat vadpörkölt és langalló is várja a célban a Ropolyi pihenőhelyen.

A kísérőknek, szurkolóknak a versenyközponttól mindössze 1,5 kilométerre lévő Zselici Csillagvizsgálóban érdekes csillagászati programokkal készülnek. A korábbi években a csodálatos időjárás lehetővé tette a piknikezést és a napozást, valamint a kirándulást, az erdői kincseinek felfedezését – a júniusi dátum miatt idén is bízvást lesz erre lehetőség.

A SEFAG Zrt. célja, hogy a rendezvényen keresztül hívja fel a figyelmet az erdészek értékteremtő munkájára, a természet törékenységére és annak védelmével kapcsolatos egyéni felelősségre, továbbá törekszik a somogyi erdő és azon keresztül a természet szépségeinek a bemutatására is.

A nevezéssel és a program részleteivel kapcsolatban további információ található a Zselici Csillagpark honlapján és a verseny napjáig újabb és újabb részleteket olvashatnak a SEFAG Zrt. Facebook-oldalán is.

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*