fbpx

Támfalról zuhant le a vaddisznó

0

Egy sajnálatos esetről adott hírt az RTL Klub esti híradója, miszerint egy vaddisznó leesett a lillafüredi Kastélyszálló melletti függőkert támfaláról.

vaddisznó1

Az állatot Bejó László találta meg, reggeli sétája során. A vad nem tudott felállni, mert sajnos a több, mint három méteres zuhanás következtében megsérült a gerince, végül a helyi vadásztársaság hivatásos vadásza váltotta meg szenvedéseitől.

vaddiszno5

Az elmúlt években egyre gyakrabban jelentek meg a vaddisznók a főváros és a vidéki nagyvárosok, mint például Miskolc belterületein is. Többször fogtak el, vagy kellett terítékre hozni a Miskolci Egyetem területére tévedt állatokat. Volt olyan eset, hogy az önkormányzati rendészet pórázra fogta és „elvezette” a legyengült, beteg sörtevadat, hogy ne veszélyeztesse a forgalmat.

vaddisznó3

Az elmúlt hideg és kemény tél miatt, a vaddisznók a miskolci kertvárosban kerestek táplálékot, ezzel tetemes kárt okozva. A megyei vadászati hatóság, és a rendőrség elrendelte a belterületei vadászatot, de mint látható ez csak „helyi” kezelése a problémának, az állomány növekedésének, a vad terjeszkedésének nem szabott gátat.

vaddisznó4

ZV  

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*