fbpx

Vadászati kultúra napja Nógrádban

0

Az immáron hagyománnyá váló, minden évben megrendezendő vadászkürtös koncert szignáljai szólaltak meg a pünkösdi hétvége bevezetőjeként Mátraszőlősőn, a vadászati hagyományok ápolása és tisztelete jegyében. A  Nógrád Vadászati Kultúrájáért Közhasznú Alapítvány kuratóriumának jeles tagja, Agárdi László és családja szervezésében csodálatos koncerten vehetett részt a nagyérdemű.

Az Országos Magyar Vadászkamara Kürtegyüttes három kiváló művésze, Marek József, Schwarcz Balázs és Hornyák Tibor lelket simogató és vadászszívet megdobogtató kürtszignálok széles repertoárjával varázsolta el a közönséget! A nap meglepetés-vendégelőadója volt Boros Zoltán Arany Ecset-Toll díjas képzőművész volt. Csodás munkáiból hozott el pár szemet gyönyörködtető, élethű alkotást! Előadásában akvarelljei, kréta- és ceruzarajzai, olajfestményei elkészítési munkafolyamatainak sorrendiségébe, művészi mesterfogásaiba engedett bepillantást!

A résztvevők finom szarvaspörkölt elfogyasztásával csillapíthatták éhségüket a házigazda asszonyának remekműve tálalásában. A rendezvény zárszavában Agárdi László méltatta a Zám Zalán tájegységi fővadász  elnökletével vezetett Nógrád Vadászati Kultúrájáért Közhasznú Alapítvány munkásságát, a vadászati kultúra ápolásának fontosságát, és az értékeinkre, hagyományainkra büszke, és mindazt ápolni szándékozó fiatal generáció minél sürgetőbb befogadtatását a vadásztársadalomba!

A nap zárásaként a vadászkürtös térzene hangjainak kíséretében a Vadászati Alapítvány részéről megfogalmazódtak további jövőt építő, kultúrális célkitűzések.

Pindroch Bálint

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*