fbpx

2018 – az elefánt éve a Szegedi Vadasparkban

0

Most, hogy a lombjukat vesztett fák, cserjék messzi belátást nyújtanak a vadasparki erdőbe, a télen ide látogatók már felmérhetik, mekkora is lesz az állatkert eddigi, közel 30 éves történetének leggrandiózusabb fejlesztése, az indiai elefánt bemutató.

Az impozáns épülethez hazánk legnagyobb területű elefántkifutója csatlakozik, amelynek egyik sarkában éppen egy nagyméretű medence építését is láthatják az oroszlánok kifutója közelében, az út túloldalán. A nagy projekt, amely meghatározta már az elmúlt évünket is, óriási előrelépést fog jelenteni a Vadaspark történetében, nem túlzás azt mondani, hogy 2018 az elefánt éve lesz.

Az „Elefántot és ázsiai állatokat bemutató együttes építése” elnevezésű projekt megvalósítására Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata nyert el 480 millió forint támogatást. Annak ellenére, hogy tavaly is erre a programra koncentráltunk és emiatt jelentős fejlesztések nem voltak az állatkertben, közel hatezerrel több látogatónak örvendhettünk, mint az azt megelőző évben. Összesen 186.592-en kerestek fel minket, köztük különösen a családi látogatók körében tapasztaltunk nagyobb mérvű emelkedést – ami azt mutatja, hogy a vadasparki kirándulás a régió egyre meghatározóbb családi programjának számít- írta a vadaspark.

A pozitív eredményeket a kedvező időjárás mellett annak is köszönhettük, hogy számos állat születéséről, keléséről tudtunk beszámolni a tompaorrú krokodiloktól a Goeldi-tamarinig, de köztük is talán a legnagyobb szenzációt Amali, a kis fehér oroszlánkölyök születése jelentette a közönség körében. A programok is tovább színesedtek, a megújult Zoo Típusú Találkozások állatbemutatói mellett a rendezvények sokaságára invitáltuk a szórakozni, kikapcsolódni vágyókat. Összesen 35 alkalommal, többnyire hétvégi napokon vártuk látogatóinkat olyan, általában interaktív programkínálattal, amely az állat-, a természet- és a környezetvédelem témaköreiben adott lehetőséget, sokszínű bemutatók, vetélkedők, játékok keretében izgalmas élmények átélésére. Leglátogatottabb volt ezek közül tavaly is a húsvéti tojásvadászat és Halloween estéje, de népszerűségben szorosan követte ezeket az állatcsempész elfogó és a katasztrófavédelmi napunk is. A nyári vasárnapok társintézményeket bemutató rendezvényei iránt is egyre nagyobb az érdeklődés. 2017-ben kuriózum volt, amit jövőre szeretnénk megismételni, amikor is a szabadtéri játékokon játszó népszerű művészek közreműködtek látványos állatetetéseinken.

A nyár legjobban várt eseménye, legalább is a gyermekes családok körében, tavaly is a zootáborunk volt, ahova nem kevés szervező munka árán sikerült szinte minden érdeklődőt felvennünk (érdemes idén is figyelni a Vadaspark híradásait, mikortól lehet jelentkezni – várhatón idén is hamar be fognak telni a tábori időpontok). Rendezvényekből, programokból idén sem lesz hiány, amelyek közül a legjelentősebb az elefántbemutató gyermeknapi hivatalos átadása lesz (május 27-én). Nemcsak az indiai elefántok jelentik majd az újdonságot, hiszen számos más új állatfaj bemutatását tervezzük ezen új ázsiai területen, többek között ázsiai kiskarmú vidrával, egy szarvcsőrű madárfajjal, valamint az elefántokkal együtt tartva, pettyes szarvasokkal találkozhatnak majd a látogatóink. Emellett folytatódik a hazánkban egyedülálló bemutatórendszer, a dél-amerikai terület korszerűsítése, elsőként a tapírok új házának felépülésével. Mindezek alapján igencsak izgalmasnak ígérkezik a 2018-as év, bízunk benne, hogy sokaknak tudunk maradandó élményekkel szolgálni a legújabb fejlesztéseinkkel is!

Forrás: greenfo.hu

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*