fbpx

Igazi tél van a tavasz első napjaiban is!

0

A kemény hideggel vastag hópaplan párosul. A Mátrában és a Bükkfennsíkon a hótakaró vastagsága meghaladja az 1 métert. A merész túrázók saját biztonságuk érdekében megfelelő öltözetben, eszközökkel és teli hátizsákkal induljanak útra. A Mátra és a Bükk erdeiben működő sípályák teljes erőbedobással működnek, a Kékesre és Mátraszentistvánra kanyargó utakon nagy forgalomra lehet számítani a hétvégén.
Ebben az időszakban az Egererdő Zrt. az erdei vad etetésére még nagyobb figyelmet fordít. A vadgazdálkodási feladatokat végző szakemberek szemes és szálas takarmányt is helyeznek ki az etetőkre, hogy a vad minél nagyobb biztonsággal tudjon élelemhez jutni.
Véget ért a társas vadászatok fő idénye, de egyéni vadászatokra a továbbiakban is lehet számítani. A még mindig rövid nappalok miatt viszont kérik, hogy az erdőlátogatást 9 és 16 óra közé tervezze mindenki!

41. Utazás kiállítás

A hazai erdőgazdaságok az Utazás Kiállításon is várták a természet szerelmeseit. A kiállításra több új kiadvány is megjelent, például az erdő-mező szálláshelyeit bemutató négy kötetes új prospektus, melyben – az országot négy tájegységre osztva – sok-sok szállásajánlat található. A Erdei Vándor program után érdeklődők a kiállításon is belekóstolhatnak a táborozás élményeibe. Akik az erdei kirándulásukat vasutazással is szeretnék összekötni, azok egy közös kisvasutas kiadványt is beszerezhettek.

Az újdonságokról Révész Máriusz kerékpározásért és aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztos és Ugron Ákos állami földekért felelős helyettes-államtitkár számolt be sajtótájékoztató keretében.

Szálláshely

A már foglalható Pazsagi Turistaház a hétvégén a Bükki Kilátások túrázóit meleg teával várja, mint a verseny egyik frissítőpontja. A foglalás továbbiakban is a www.erdeiszallas.hu oldalon keresztül lehetséges.

Kisvasutak

Indulhat a visszaszámlálás, hiszen március 15-től újra jár a Mátravasút és a Felsőtárkányi Állami Erdei Vasút. Addig viszont csak a Szilvásváradi Állami Erdei Vasút üzemel, mely menetrend szerint közlekedik a hófödte Szalajka-völgyben.
Elkészült a 2018-as Nyuszivonat programja is, már lehet jelentkezni!

Forrás: forestpress.hu / Vigh Ilona kommunikációs és közjóléti előadó

 

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*