fbpx

Mérföldkőhöz ért Szászország az ASP elleni védekezésben

0

A németországi Szászország tartomány mérföldkőhöz ért az ASP elleni küzdelemben, így a korlátozások alá vont területek mérete csökkenthető – adat hírül a Pirsch.

A betegség kitörése óta először fordul elő a tartomány területén, hogy az ASP megfékezésére létrehozott karanténzónák száma jelentősen csökkenthető. Az Európai Bizottság is jóváhagyta az erre irányuló kérelmet, így a tartományban található Meißen megye nagy része is veszélyeztetett (II. kategória) kategóriából, pufferzónába (I. kategória) került át. Ezekkel a változtatásokkal megszűntek a szigorúbb követelmények a mezőgazdálkodókra, vadászatra jogosultakra és az erdőket látogatókra vonatkozóan. A Sächsische Schweiz/Osterzgebirge körzetben, Tharandt és Hohwald között található pufferzóna egy kis része pedig teljesen megszűnik.

„Az, hogy több mint három év után sikerült jelentősen csökkenteni a korlátozás alá vont zónákat, az állatbetegség elleni intenzív és közös erőfeszítések eredménye. Remélem, hogy ez az ASP végének kezdete Szászországban. A feladat most az, hogy Bautzen és Görlitz járásokban tovább csökkentsük a járványt. Továbbra is éberek és aktívak maradunk és minden ellenőrzési intézkedést folytatunk. A betegség először szorult vissza egy kisebb területre, de még nem sikerült teljesen felszámolni.”

– nyilatkozta Petra Köpping szociális miniszter.

Pindroch Bálint

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*