fbpx

Betelt a pohár Sebestyén Balázsnál, válaszolt a védegylet

1

Élő adásban szakadt el Sebestyén Balázs (41) cérnája, miután arról értesült, hogy egy vadász lőhette ki azt a fokozottan védett európai szürke farkast, amelynek tetemére Nagyvisnyó mellett találtak rá. Ráadásul műsorvezető társa, Rákóczi Feri (48) elárulta, egy vadász végzett élettársa kutyájával is. Ekkor betelt a pohár, „odapörkölt” a vadászoknak.

„Fegyverben, erőszakban hívő, kisebbségi komplexusos, péniszhosszabbító emberek mennek vadászni, tisztelet a nagyon kevés kivételnek, aki valóban a vadgazdálkodással foglalkozik és értő vadász. A legtöbbnek ez egy hatalomfitogtatás, hogy ők a kiváltságosok, akik puskát kapnak és mindenre lőhetnek. Istent játszanak, közben alkoholisták” – fakadt ki Sebestyén Balázs a Rádió 1 reggeli műsorában, majd rátett egy lapáttal.

„Olyan s.ggek, komolyan mondom! Isznak, tivornyáznak, részegek. Csoda, hogy nem történik mindennap vadászbaleset. Csoda, hogy még van vadász Magyarországon. Az összes le kellett volna lője a másikat! Vannak normális vadászok, nem azt mondom, de kevés. Sok a hülye. A nyolcéves gyerek szintjén vannak. Borzasztó! Az megy vadásznak, aki gyáva katonának. Ez tökre így van. A kis tapsifüles nem lő vissza – tajtékzott Balázs.

Az Országos Magyar Vadászati Védegylet főmunkatársa, Földvári Attila megdöbbent az elhangzottakon, hiszen korábban Balázs műsorának vendége volt.

– Értetlenül állunk a kirohanás előtt, hiszen tavaly egy korrekt és pozitív beszélgetésünk volt Balázsékkal a vadászatról, vadgazdálkodásról. Ki kell kérnem magunknak ezeket a már-már közösség elleni uszítás határán mozgó megállapításokat, általánosításokat a hatvanötezer magyar vadász nevében – mondta lapunknak Földvári, hozzátéve: ez a terület rendkívül részletesen és szigorúan szabályozott, a túlnyomó többség ennek megfelelően hódol szenvedélyének. – Vajon Balázs szerint közülük ki tartozik a „nagyon kevés kivétel”-be? Rengeteg neves honfitársunk vadászik: művészek, sportolók, tudósok, közéleti személyiségek, akik közül sokat ő is ismer. Kit tart „alkoholistának”, „hülyének”, kit sajnálna és kit nem, ha egy vadászbalesetben életét vesztené…?

 „Ez butaság!”

– Sebestyén Balázsnak fogalma sincs a vadászatról. Ami elhangzott, az egy dilettáns ember buta véleménye – reagált hazánk egyik legismertebb vadásza, a Kossuth-díjas Bodrogi Gyula (84). – Lőjék le egymást a vadászok? Miközben a farkast meg a kutyát sajnálja? Talán, ha elolvasná Széchenyi vagy Kittenberger könyveit, megváltozna a véleménye.

 „Hibás az arány”

– Megtisztel Balázs azzal, hogy a kivételek közé sorol – válaszolta Kemény Dénes (64), a magyar vízilabda-válogatott egykori szövetségi kapitánya. – Sajnos, sok mindenben igaza van, de az arányok nem ilyen rosszak. A vadászok többsége etikusan jár el. Bátran sorolom magam a kivételek közé. Aki ismer, tudja, a terepjárómban mindig több a takarmány, mint az elejtett vad.

„Felháborító”

– Ez egy semmiből jött híresség elfogult és tájékozatlan megnyilvánulása csupán – dühöngött Póka Egon (65), a Hobo Blues Band egyik alapítója. – Sebestyén Balázs jobban tenné, ha maradna a Balázs Show meg a ValóVilág szintjén. Honnan veszi a bátorságot, hogy lerészegezze a vadászokat. Felháborító, kikérem magamnak!

Forrás: blikk.hu / Szép Zoltán János, újságíró

Megosztás

A szerzőről

1 hozzászólás

  1. Dudás Mihály be

    Elvárom a vadászok érdekképviseleti szervétől, az Országos Magyar Vadászkamarától, hogy az alapszabályának megfelelően védje meg a vadászok jó hírnevét és becsületét! Tegyen feljelentést ez ügyben Sebestyén Balázs ellen! Az OMVK jogi úton érje el, hogy a vadászokat megsértő média szakember(?) és munkaadója nyilvánosan kérjen bocsánatot a vadászoktól!

Reagálj

*